Kecskemét

2020.12.18. 07:42

Összeférhetetlenség miatt lemondott Szemerey Szabolcs

December 31-ei hatállyal lemondott Szemerey Szabolcs a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. vezérigazgatója, a CAMPUS beruházás vezetője. Döntését jogi összeférhetetlenséggel indokolta. A KEDO Zrt. vezetését 2021.január 1-jétől Minda Imre László a KIK-FOR Ingatlan Kezelő és Forgalmazó Kft. jelenlegi igazgatója veszi át.

baon.hu

Lemondott a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. (KEDO) vezérigazgatói pozíciójáról Szemerey Szabolcs. Döntését jogi összeférhetetlenség indokolja, ugyanis a Neumann János Egyetemért Alapítvány alapítói jogainak teljes körű gyakorlója az alapítvány kuratóriuma lett 2020 novemberétől. Az összeférhetetlenség ezáltal abból fakad, hogy az alapítvány felügyelő bizottságának tagja Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia, a KEDO Zrt. vezérigazgatójának, Szemerey Szabolcsnak a felesége – tudatta közleményben a Neumann János Egyetemért Alapítvány.

A közlemény kitér rá, hogy Szemerey Szabolcs jelenlegi, KEDO Zrt.-ben betöltött tisztségét még 2015-ben vette át, és sikeresen valósította meg a Kecskeméti CAMPUS projekt első ütemét, melynek eredményeként a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának otthont adó Oktatási Épület valósult meg.

A KEDO Zrt. vezérigazgatói pozícióját 2021. január 1-jétől Minda Imre László tölti be, aki a kecskeméti KIK-FOR Ingatlan Kezelő és Forgalmazó Kft. igazgatói székéből érkezik a CAMPUS projekt megvalósításáért felelős céghez. Az új igazgató kiemelt feladata lesz, hogy az építkezés további két ütemét előkészítse és megvalósítsa – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában