katonatelep

2020.12.22. 17:06

Modern mózeskosarat kaptak idén a családok

A koronavírus-járvány miatt ezúttal elmaradt Mózeskosár körbejár-program átadó ünnepsége körbejár. A családok otthonukban kapják meg a kecskeméti Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesületének ajándékát.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

A katonatelepi Tóthné Nagy Mónikát és újszülött kisfiát, Tóth Márk Benjámint kedden köszöntötte Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke, illetve Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere.

A Mózeskosár körbejár elnevezésű kezdeményezést 2013 augusztusában indította útjára a kecskeméti Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, hogy megajándékozza az első tíz, augusztusban született kecskeméti gyermeket és szüleit egy-egy mózeskosárral, babakelengyével.

– A család fontosságát hirdető, a gyermekvállalási kedvet támogató program keretében évente két alkalommal, decemberben, az adventi ünnepkörhöz kapcsolódóan, valamint augusztusban, a Hírös Hét Fesztivál keretében ünnepeljük meg az augusztus és december hónapokban Kecskeméten megszületett első tíz kisbabát. Kérésünk mindössze annyi a megajándékozottakhoz, hogy hat-nyolc hónap után, amikor már nincs rá szükségük, keressenek rokonaik, barátaik körében egy olyan családot, amely szívesen fogadja és használja a vesszőből font kosarat, amely így tényleg kézből-kézbe, körbe-körbe fog járni, és a mozgalom teljesíti legfontosabb üzenetét. A nyolcadik éve elindított kezdeményezés keretében – a mostaniakkal együtt százhatvan mózeskosarat adtunk át – fogalmazott Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke.

A szervezet munkatársai december végén tíz család részére juttatnak el egy-egy hordozható gyerekágyat, emléklapot és 30 ezer forint értékű babakelengyét.

– A koronavírus-járványra való tekintettel ezúttal a vessző helyett, modern mózeskosarakat kap az az első tíz család, akik elsőként jelentkeztek felhívásunkra. A hagyományt nem szeretnénk megszakítani, így mindenki számára készül egy mini vesszőkosár, ez jelképezi a jövőben a Mózeskosár körbejár programot – tette hozzá Engert Jakabné.

Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában