Kiskunhalas

2020.12.05. 10:13

Megnyerték a családbarát munkahelyek kialakítására kiírt pályázatot

Idén tizedik alkalommal hirdetett pályázatot a családbarát munkahelyek kialakítására az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Pozsgai Ákos

Összesen 80 millió forint keretösszeget ítélt oda kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint költségvetési szervek részére a Miniszterelnökség családokért felelős tárca nélküli minisztere. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal a családbarát fejlesztésre 1 millió 380 ezer, a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal „A család, mint érték-közösség” kialakítására 2,5 millió forintot nyert el.

A pályázat elősegíti a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. Egyszerre díjazza és ismeri el a munkahelyek már létező és még tervezett családbarát intézkedéseit és fejlesztéseit. A Családbarát Munkahely pályázatnak köszönhetően évről évre egyre több vállalatnak és intézménynek nyílik lehetősége családbarát kezdeményezések, szolgáltatások vagy programok bevezetésére. Eddig 341 pályázó csaknem 400 millió forintos támogatásban részesült, amelyből az elmúlt években egyebek között olyan jó gyakorlatok valósultak meg, mint gyermekfelügyelet és óvodai ellátás biztosítása, játszószoba kialakítása, szünidei táborok szervezése, szünidei fizetett szabadság bevezetése, különböző előadás-sorozatok szervezése, családi nyaralásokhoz történő hozzájárulás.

A halasi közös önkormányzati hivatalban az elnyert két és fél millió forintból az ügyintézések során szeretnének gyermekbarát környezetet létrehozni, többek között úgy, hogy a kisgyermekekkel érkezők számára babasarkot alakítanak ki, a hivatal dolgozóinak olyan munkakörnyezetet biztosítani, ahol a család érték, a munkahelyi közösségi eseményekbe a családtagokat is bevonják – tájékoztatott közösségi oldalán Fülöp Róbert polgármester.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3630776440332676&id=860779770665704

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában