Videóval

2020.12.10. 16:30

Kupakot gyűjtöttek a jótékonykodó kecskeméti katonák

Négy zsáknyi műanyag kupakot dobtak be a Budai úti piac portájánál felállított kupakgyűjtő szívbe a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájának katonái csütörtökön. A szívbe került kupakok jótékonyt célt szolgálnak, egy több betegséggel küzdő ballószögi kislány gyógykezelésére fordítják az azokból befolyt összeget.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Gáldonyi Sándor százados, megbízott irodavezető hangsúlyozta, hogy az érdekvédelemmel is foglalkozó iroda munkatársai a nyugállományba vonult honvédek mindennapjait is igyekeznek segítségükkel megkönnyíteni. Advent idején a régi bajtársakat egyenként telefonon felkeresik, hogylétük felől érdeklődnek és igyekeznek megkönnyíteni a mindennapi életet számukra. Például olyan apró, de fontos kérdéseknek járnak utána, hogy hol lehet hallókészüléket vásárolni, kedvezményeket érvényesíteni vagy hol ebédelhetnek hétvégén.

– Szeretnénk azt éreztetni nyugállományba vonult bajtársainkkal, hogy a honvédség mindig az életük része lesz és sohasem lesznek egyedül – mondta Gáldonyi százados.

Az iroda dolgozói egy-egy mikuláscsomag árát is átutalják az SMA beteg Zsombor kezelésére. A százados hozzátette, hogy a kecskeméti iroda egészségügyi intézmények beléptetésénél segédkező munkatársai a belépők számára szaloncukrot adnak az adventi időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában