Adomány

2020.12.11. 17:27

Halasi csipke is került a Jónak lenni jó! felajánlásai közé

A halasi csipke bekerül a közmédia kilencedik Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági felajánlásai közé is, amellyel idén az autista gyermekeket és családjaikat szeretnék támogatni. A Halasi Csipke Közalapítvány Magyar címer elnevezésű, legnagyobb méretű csipketerítőjét ajánlotta fel, amely hamarosan felkerül a jótékonysági műsor weboldalára.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Az idei Jónak lenni jó! akcióval egy, az autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához gyűjtenek támogatást. A jótékonysági kampányban december 20-án egész napos műsorfolyam keretében várja a közmédia a felajánlásokat.

A kedvezményezett Együtt az Autistákért Alapítvány célja, hogy az autista személyeknek élhetőbb világot teremtsenek, ahol az embertársaik megértik, elfogadják és segítik őket a mindennapi életben. Az alapítvány évek óta dolgozik az autisták elfogadásáért, számos olyan eseményt szerveztek, ahol nevelési jelleggel is támogatták célkitűzéseiket. Többek között 2018 márciusában létrehozták Közép-Európa első autista vizsgálóközpontját. A szakmával való folyamatos egyeztetés során arra jutottak, hogy további segítséget nyújthat az érintetteknek egy autista gyerekeket és családjaikat segítő diagnosztikai és terápiás centrum – amelyhez most a támogatást gyűjtik.

Idén is egy halasi csipke felajánlással csatlakozott a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciójához a Halasi Csipke Közalapítvány – közölte Szécsiné Rédei Éva, a Halasi Csipkeház igazgatója.

A Magyar címer elnevezésű csipkét ajánlották fel, mely három méretben készült el. A jótékonysági akcióban a legnagyobb kerül kalapács alá. A csipkét Bródy Mária tervezte, a készítői voltak Antóni Tamásné csipkevarró, és Kertes-Takács Anett kontúrozó. Az alkotás kilencven munkaóra alatt készült el. A csipke keretét és bekeretezését a Pelle szaküzlet ajánlotta fel, 95 ezer forintba kerül. A halasi csipketerítő hamarosan felkerül a mediaklikk.hu/jonaklennijo weboldalára.

Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában