Kecskemét

2020.12.11. 06:58

Összefogtak az egyedülálló szülőkért és a nagycsaládosokért

Pénteken, szombaton és vasárnap még folytatódik Kecskeméten az Egyedülálló Szülők Klubja és a Keresztény Nagy-Családos Egyesület közös adventi adománygyűjtő akciója.

Hraskó István

Már a múlt héten is igen sok szaloncukor, csokoládé, tészta, olaj, rizs, konzerv, tisztító- és tisztálkodószer gyűlt össze, de a két egyesület önkéntesei bíznak abban, hogy lesznek még olyan felajánlók, akik szeretnék kicsit gondtalanabbá, szebbé tenni a gyermekeiket egyedül nevelő szülők és a nagycsaládosok karácsonyát.

Golovics Mónika, az Egyedülálló Szülők Klubja Kecskemét vezetője elmondta: tavaly év végén a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület jóvoltából kaptak csomagokat, annak nagyon örültek a családjaik.

– Most ősszel voltak jó minőségű használt ruháink, azokat felajánlottuk a keresztény nagycsaládosok részére. Akkor vetődött fel a gondolat, hogy fogjunk össze Mariannékkal, és tegyünk együtt lépéseket a hozzánk tartozó családokért. Innentől kezdve már csak szervezés kérdése volt az egész – mondta Mónika.

Sok szaloncukor, csokoládé, tészta, olaj, rizs, konzerv és tisztítószer gyűlt össze Fotó: Bús Csaba

Keléné Almási Marianna, a Keresztény Nagy-Családos Egyesület elnöke hozzátette: az ő egyesületükben a keresztény értékek szerint élő nagycsaládosok vannak, beleértve nemcsak a sokgyermekes, hanem a többgenerációs famíliákat is, de szívesen támogatnak rászoruló időseket, vagy nehéz anyagi körülmények között élő egy-két gyermekes, egyedülálló szülőket egyaránt.

– Nagyon köszönjük az eddigi adományokat!

Szeretnénk ezt az akciót január, február, március hónapokban is folytatni,

hiszen sajnos a karácsony elmúlik, sokaknak viszont itt maradnak a gondok, hogy nincs pénz akár élelmiszerre vagy tisztálkodószerre – hangsúlyozta Marianna. Az egyesületnek vannak állandó támogatói is, szintén családok, amelyek számára fontos a másokkal való törődés, a társadalmi szolidaritás.

Ezen a hétvégén is várják a felajánlásokat a Szil-Coop Bevásárlóközpontnál, pénteken 14 és 18, szombaton 10 és 18, vasárnap 10 és 15 óra között, emellett a gyűjtőpontokon is le lehet adni, így a CSAK Ponton (Reile Géza utca 22.), a CédrusNet irodájában (Kápolna utca 24.), az Anna Mama konyháján (Aradi vértanúk tere 1.) és a Keresztény Nagy-Családos Egyesület telephelyén (Március 15. utca 2., előre egyeztetett időpontban, telefon: 70/5444-300). Gyümölcsöket december 14. és 18. között tudnak fogadni.

Aki esetleg pénzbeli adománnyal segítene, erre a bankszámlaszámra utalhat: Keresztény Nagy-Családos Egyesület, 10401165-50526974-89561001 (közlemény: Szeretetünnep).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában