ünnep

2020.12.04. 14:39

Fogattal érkezett a Mikulás Ordasra

Pónilovaknak álcázott rénszarvasokkal érkezett a Mikulás Ordasra – úgy hírlik, a szomszédos községből. Óvodások, iskolások külön-külön kis csoportokban sétáltak a faluház elé, zenével, énekkel fogadták az érkező fogatot, rajta a nagyszakállút.

Zsigmond Enikő

Fotó: Zsigmond Enikő

Az ovisok még külön versekkel, énekkel is készültek a találkozásra a Mikulással, aki a csomagosztás előtt azért illően megkérdezte, hogy jók voltak-e. A kórusban kiabált „igen!”-re aztán elővette nagy piros zsákját, és a község polgármesterére megszólalásig hasonlító pirossapkás segédjével kiosztotta a csomagokat. Jutott szaloncukor a távolabb álló szülőknek is, aztán újabb énekszó és integetés kíséretében továbbindult.

A községben minden évben szerveznek a faluházban, iskolában, óvodában külön-külön mikulás ünnepséget, idén erre a járványügyi szabályok miatt nem volt lehetőség. A község vezetése azonban úgy gondolta, a sajátos körülmények között most rendhagyóan, szabadtéren rendezi meg, hogy ne maradjon el az öröm, a meglepetés a kicsiknek.

Hatvan csomagot készítettek, melyeket egy évestől a 8. osztályos gyerekekig terjedő korosztály között osztottak szét, a névre szóló ajándékokat a Mikulás a fogattal mindenkinek házhoz vitte, aki bármilyen okból nem tudott részt venni a faluház előtti mikulásváró ünnepségen.

Fotó: Zsigmond Enikő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában