jutalom

2020.12.25. 12:17

Elnöki elismerést kapott a kadafalvi egyesület polgárőre

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöki elismerésében részesítették Dudvai Beatroxot, a Kadafalvi polgárőr Egyesület polgárőrét szerdán. Az elismerést dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és dr. Mák Kornél, a kadafalvi egyesület elnöke adta át a díjazottnak.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

A polgárőr mozgalomban végzett tevékenység elismeréseként elnöki dicséretben és jutalomban részesítette Dudvai Beatrixot, a Kadafalvi Polgárőr Egyesület polgárőrét dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke. Az emléklapot és a méltató levelet péntek este adta át dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és az országos szervezet pénzügyi elnökhelyettese dr. Mák Kornél, a Kadafalvi Polgárőr Egyesület elnöke és a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Kovács László, a kadafalvi szervezet polgárőre társaságában a díjazott kecskeméti otthonában.

Fekecs Dénes köszönetet mondott a díjazott áldozatos feladatvégzéséért, azért, hogy munkája és három gyermeke nevelése mellett sokat tesz a közbiztonságért és a bűnmegelőzésért. Méltatta Mák Kornél munkáját is, hiszen nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy jól működjön szervezete és a környékbeli polgárőr egyesületekkel kiépített kapcsolat is.

Mák Kornél egyesületi elnök megköszönte az országos szervezet támogatását, külön kiemelve Fekecs Dénes segítségét. Lapunknak elmondta, hogy igen aktív és népes szervezet az övék, jelenleg 42 tagot számlálnak, de folyamatos a jelentkezés hozzájuk.

Az ajándékozók a díjazott gyermekeire, Hegedűs Adriennre, Dávidra és Rolandra is gondolva egy-egy táblagépet tartalmazó ajándékcsomagot adtak át a fiataloknak.

Dudvai Beatrix két éve a polgárőr egyesület aktív tagja, akit a közbiztonság biztosítása iránti elhivatottsága vitt a kadafalvi egyesület kötelékébe. Elmondta, hogy régóta szívügye a rend biztosítása, hosszú ideje segítik egymást szarkási szomszédaival, akik közül szintén többen csatlakoztak az egyesülethez. Összefogásuknak köszönhetően sokat javult Szarkás közbiztonsága. Dudvai Beatrix a polgárőr hivatás szépségeiről is szólt.

– Nagyon jó csapatban dolgozhatom, ami sokat számít egy közösség életében. Jó látni minden nap munkánk értelmét, hiszen mióta a környékről többen is aktív tagjai vagyunk az egyesületnek, Szarkás megtisztult – mondta Dudvai Beatrix, akinek sokat számít az elismerés és még több erőt ad számára a szolgálatellátáshoz. Arról is beszélt, hogy hogyan lehet megszervezni a szolgálatot három gyermek nevelése mellett.

– Csupán a jó szervezésen múlik minden és mi mindig összehozzuk. Nagyon jó és rugalmas a csapat és gyermekeim is támogatnak, ha kell segítenek itthon – mondta Dudvai Beatrix és elárulta, hogy az anyai minta ragadós: gyermekei is érdeklődnek a polgárőr hivatás iránt, s hamarosan felvételüket kérik az egyesület ifjúsági tagozatába.

Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában