közlekedés

2020.12.13. 12:37

Elindultak az új buszjáratok Hetényegyházán is

Vasárnap már közlekednek az új, hetényegyházi és máriavárosi–széchenyivárosi vonalakon a vonatokhoz kapcsolódó buszjáratok. A két új, 353-as és 354-es hetényi buszvonalon 18 férőhelyes Mercedes-Benz Sprinter kisbuszok járnak, melyeknek ajtaja elektromosan nyitható. A 350-es járat a máriavárosi vasútállomástól indulva tesz egy kört a Széchenyivárosban, ezen a vonalon szólóbuszok fognak közlekedni.

Hraskó István

Mint arról beszámolunk, ezentúl munkanapokon az eddigi 2 helyett 11 vonatpár közlekedik majd Kecskemét és Hetényegyháza, valamint Hetényegyháza és Kecskemét között: 4-4 a reggeli időszakban, 7-7 pedig a délután-koraeste folyamán. A személyszállító vonatok Kecskemét vasútállomás és Hetényegyháza között valamennyi megállóhelyen megállnak, azaz Úrihegyen, Miklóstelepen, Kecskemét-Máriavárosban és Kecskemét-Alsón is.

Munkanapokon Hetényből 6.24-kor, 7.09-kor, 7.25-kor és 8.24-kor indul a város felé vonat, délután a Máriavárosból Hetény felé pedig 14.21-kor, 15.00-kor, 15.23-kor, 16.17-kor, 17.01-kor, 17.45-kor és 18.29-kor. Hetényegyházáról a vonat 10 perc alatt beér a máriavárosi állomásra, 18 perc alatt pedig a Kodály Zoltán téri pályaudvarra. Hétvégén marad az eddigi két vonatpár.

A Kecskeméti Közlekedési Központ (KeKo) korábban közölte: a 353-as és 354-es buszjáratok menetrendje teljes mértékben illeszkedik a hetényegyházi vasútállomástól induló és oda érkező vonatok menetrendjéhez, hogy az utasok elérjék a vonatot, valamint arról leszállva azonnal továbbutazhassanak.

Hetényegyházán 18 személyes buszok szállítják az utasokat.
Fotók: KeKo

A 353-as vonal járatai a vasútállomástól indulnak, érintik a Tamási Áron, a Kikelet és az Alkotmány utcákat, és így mennek vissza a vasútállomáshoz. A 354-es vonal járatai pedig a Fenyő utcai buszfordulótól indulva veszik fel az utasokat a Kossuth Lajos utca – Putnoki János utca – Miklós Gyula utca – Darányi Ignác utca útvonalon, és így érik el a vasútállomást.

A 350-es a máriavárosi vasútállomás épületétől indulva a Tatársor – Jász utca – Nyíri út – Március 15. utca – Irinyi utca – Akadémia krt. – Nyíri út – Hétvezér utca – Tatársor útvonalon közlekedik.

A vonatok menetrendjéhez igazodva ezek az új buszjáratok természetesen hétvégén ritkábban járnak.

A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. által közölt információk szerint december 13-a és december 31-e között a KeKo által nyomdai úton kibocsátott bármilyen típusú és lejárati érvényességű összvonalas bérlettel igénybe lehet venni a vonatokat, a bérleten feltüntetett lejárati időpontig. Január 1-jétől pedig jönnek a Kombinált bérletek, ezekkel lehet majd utazni a Hetényegyháza és Kecskemét közötti vonatokon és az összes helyi buszjáraton. A Kombinált bérleteket kizárólag nyomdai úton állítják elő.

Azon utasoknak, akik továbbra is csak buszozni szeretnének, természetesen megmaradnak a kizárólag buszokra szóló, olcsóbb bérletek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában