Beruházás

2020.12.12. 20:00

Beköltöztek a kiskőrösi tűzoltók az új laktanyába

Új épületbe költözött a kiskőrösi hivatásos tűzoltó-parancsnokság.

Tapodi Kálmán

Beköltöztek a tűzoltók az új kiskőrösi laktanyába. A zöldmezős beruházásra 919,8 millió fordíthattak uniós forrásból. A helyi tűzoltóság 13 település csaknem 51 ezer lakójának biztonságát erősíti. Az új létesítmény egy több mint ezer négyzetméteres tűzoltólaktanyát, egy önálló raktárépületet és egy sportpályát foglal magában.

A parancsnoki épületszárnyban irodák, egy 24 órás szolgálatot ellátó hírközpont és szolgálati helyiségek, valamint raktározást, tárolást szolgáló helyiségek kaptak helyet. A laktanyában összesen 39 tűzoltó lát el készenlétet minden igényt kielégítő körülmények között. Az ingatlanban három szerállást és egy járműmosórészleget alakítottak ki. A szertárban a tűzoltók speciális felszereléseinek kezeléséhez, tárolásához, karbantartásához szükséges helyiségek is vannak. A létesítmény előtt akadálymentesített parkoló épült, az ügyfelek fogadására szolgáló helyiségeket ugyancsak akadálymentesítették.

Mint azt a katasztrófavédelem tudatta, a beruházás célja egy olyan épület kialakítása volt, amely méltó körülményeket biztosít a hivatásos tűzoltó-parancsnokság számára. Az épület helyének kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy az itt szolgáló állomány a lehető legrövidebb idő alatt elérje a veszélyeztetett területeket, ezzel is segítve a gyors és hatékony tűzoltói beavatkozást. Az új laktanyából a mostaninál sokkal rövidebb idő alatt érkeznek a tűzoltók például Akasztóra, Csengődre és Soltszentimrére.

https://www.baon.hu/galeria/sajtobejaras-a-kiskorosi-tuzoltok-uj-laktanyajaban/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában