KÖMPÖC

2020.12.22. 11:01

Apró László kapta versenyünkön a legtöbb szavazatot

Apró László nyerte a baon.hu és a Petőfi Népe Gyermekmosoly pályázatának fődíját idén. Kollégánk meglátogatta a kis győztest.

Tapodi Kálmán

Lacikát az ajándékkönyvek is érdekelték, de a mostani kedvence egy kistraktor

Fotó: Tapodi Kálmán

Apró László egy roppant vidám emberke, aki az otthonukba érkező idegent is barátságosan és mosolyogva fogadja. Még arra sincs idő, hogy előkerüljenek az ajándéktasakból a baon.hu és a Petőfi Népe Gyermekmosoly pályázatának fődíjai – a Libri Kiadó 15 ezer forintos könyvcsomagja –, Lacika máris mutatja a játékait, amik közül most egy traktor a kedvenc.

– Ő mindenkivel ilyen barátságos, minden érdekli és mindig ilyen eleven – sorolta a 20 hónapos legényke édesanyja, Tarjányi Nikoletta, akitől megtudtuk, hogy Lacika már „rutinos nyertes”, hiszen múlt évben is első lett játékunkon a 0–3 évesek kategóriájában.

– Már annak is örültünk, hogy az online fordulót követően bekerült az újságba is a fényképe, a pénteki lapban pedig nagy örömmel láttuk, hogy ismét kisfiunkra érkezett a legtöbb szavazat – mondta el Nikoletta, aki elárulta: a családtagok mellett ismerősök, barátok és munkatársak is segítettek a voksaikkal.

– Negyedik éve élünk ebben a nagyon barátságos faluban. Férjem majsai, én pedig tiszaalpári vagyok, de nagyon megszerettünk itt, ahol egy nagyon jó közösséget ismertünk meg, így hálásan köszönjük a kömpöci szavazatokat is – tette hozzá az édesanya, miközben Lacika egy másik kincsét, egy kis tűzzománc, koronás kitűzőt is megmutatott.

Lacikát az ajándékkönyvek is érdekelték, de a mostani kedvence egy kistraktor
Fotó: Tapodi Kálmán

Hasonló elismerést rajta kívül még tizenhárom kömpöci gyermek is megkapott, hiszen Kömpöc második alkalommal nyerte el a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona címet.

Az elismerést a kecskeméti Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesületet tíz éve hirdette meg először, ezzel kapcsolódva a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomhoz. A címet naptári évente az a Bács-Kiskun megyei település kaphatja meg, ahol egyrészt évről évre egyre több gyermek születik, másrészt a statisztikai létszámhoz viszonyított legnagyobb százalékos mértékű az újszülött létszám növekedése.

– A 2017. évi adatok alapján Kömpöc egyszer már elnyerte a címet, amit nagy örömünkre ismét megkapott településünk, ahol tavaly 14 gyermekkel gyarapodott a lélekszám – közölte érdeklődésünkre Tisoczki László polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában