Kiskunhalas

2020.12.13. 06:58

A családnak mindene a romok alatt maradt

Adománygyűjtés indult annak a kiskunhalasi családnak, amelynek összedőlt az otthona az elmúlt hét végén. A nagyszülők az utolsó pillanatban tudtak kimenekülni az épületből.

Pozsgai Ákos

A több mint százéves önkormányzati tulajdonú ház lakhatatlanná vált

Fotó: Pozsgai Ákos

Mint arról beszámoltunk, egy hétvége alatt két tragédia is történt Kiskunhalason, egy családi ház tetőszerkezete égett le teljes terjedelmében, egy másik, önkormányzati tulajdonban lévő polgári ház pedig összedőlt. Az eddigi információk szerint kábelfektető munkások dolgoztak a Szilády Áron utcai épület előtt, ahol közvetlen a ház alapja mellett ástak árkot, amikor romba dőlt a ház.

Az építőmunkások előbb arra lettek figyelmesek, hogy az utcafrontra zuhant a kémény, majd épphogy kimásztak az árokból, már rogyott is össze a vályogtéglából épült, több mint százéves épület. A házban tartózkodók is csak az utolsó pillanatban rohantak ki az udvarra.

Fotó: Pozsgai Ákos

A háromgyermekes családot, amelynek leégett a házának a tetőszerkezete, a szemközti szomszéd fogadta be, míg az otthon nélkül maradt négytagú családnak az önkormányzat utalt ki soron kívül egy egyszobás lakást. Mindkét családnak gyűjtés indult a városban, úgy tudjuk, a háromgyermekes édesapa felkereste a rövid időre hajlék nélkül marad nagyszülőket, lányukat és unokájukat azzal, hogy nekik minden szükséges dolog összegyűlt, ezért ők is segíteni szeretnének, élelmiszert vittek a számukra.

A több mint százéves önkormányzati tulajdonú ház lakhatatlanná vált
Fotó: Pozsgai Ákos

A családnak mindene a romok alatt maradt, ezért most elsősorban ruhára, lábbelire, élelmiszerre, ágyneműre és takarókra van szükségük. Aki segíteni szeretne a bajba jutott családon, a 06-20/669-3277-es telefonszámon érheti el őket.

https://www.baon.hu/galeria/osszeomlott-egy-csaladi-haz-halason/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában