baba-mama klub

2020.11.04. 12:00

Zenés, bábos foglalkozások várják a kicsiket Fülöpjakabon

A helyiek régi igénye vált valóra a közelmúltban a faluházban indult baba-­mama klubbal.

Vajda Piroska

A kezdeményezés a gyerekek és az anyukák körében egyaránt népszerű

Fotó: Vajda Piroska

A faluházi játszótéren és hagyományőrző műhelyben csütörtökönként zenés-bábos játszóházba várják a helyi és a környékbeli gyermekeket és anyukáikat. A bábos foglalkozásokat Forgó Gyöngyi óvónő, drámapedagógus, míg a zenés játszóházakat Roszikné Laczi Ildikó zene­terapeuta vezeti – tájékoztatta hírportálunkat Kovács Márta, a faluház vezetője.

Elmondta, a rendezvény az Értékmentő – értékteremtő programok a Kecskeméti járásban című programsorozat keretében a Fülöpjakabi Faluház és a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ közös szervezésében valósulhat meg. A foglakozások témáját mindig az adott évszakhoz, illetve a magyar hagyományokhoz kötik – részletezte Kovács Márta.

Azt is elmondta, a foglalkozások szinte minden alkalommal telt házzal működnek, a faluban ugyanis az a szerencsés helyzet állt elő, hogy egyre több fiatal választja otthonául Fülöpjakabot, így egyre több a kisgyermek is. A faluház vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a településen elfogytak az építési telkek, így az önkormányzat tervezi újabb utcák megnyitását. De nemcsak a helyiek, hanem a szomszédos településeken élők is szívesen látogatják a baba-mama klubot.

A kezdeményezés a gyerekek és az anyukák körében egyaránt népszerű, hiszen egy-egy ilyen foglalkozás jó alkalom az ismerkedésre, barátkozásra, új kapcsolatok kiépítésére. Ugyanakkor a faluház vezetőjének is jó lehetőséget biztosít arra, hogy az intézmény programjait, lehetőségeit, a falu értékeit népszerűsítse a helybeliek körében.

A kezdeményezés a gyerekek és az anyukák körében egyaránt népszerű
Fotó: Vajda Piroska

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában