GALÉRIÁVAL

2020.11.24. 20:00

Újabb 24 fát ültettek a hőszolgáltató jóvoltából Kecskeméten

Öt-öt koraijuhar-, nyír-, keskenylevelű kőris- és díszalma-, valamint négy díszkörtecsemetét ültettek el kedden a Termostar által támogatott lakossági fásítási program keretében a Kossuthvárosban.

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba

A Termostar idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját, és a környezettudatos gondolkodásmód mellett elkötelezett cég mindezt egy nemes kezdeményezéssel teszi. Az Ültess fát! Tegyük zöldebbé Kecskemétet! program keretében magánszemélyek, lakóközösségek, civil szervezetek és intézmények regisztrálhattak, és igényelhettek fát közterületre vagy magánkertbe. Óriási volt az érdeklődés, a tervezett 651 csemete (Kecskemét alapításának 651. évfordulója miatt lett ennyi) nagyon gyorsan gazdára talált. A fafajtákat Győri András főkertész választotta ki. A szervező-ajándékozó cég egy oklevéllel is meglepte a faültetőket, és csak egyet kért tőlük: gondoskodjanak a csemetékről, és minden évben küldjenek róluk egy-egy fotót.

A Szabad utca és a Tizedes utca által határolt területre Szeberényi Gyula Tamás önkormányzati képviselő, alpolgármester kérte a fákat a lakóközösségek nevében, és Horváth Attilával, a Termostar ügyvezető igazgatójával együtt tevékenyen ki is vette részét a lapátolásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában