Több mint háromszázzal nőtt Bács-Kiskunban a fertőzöttek száma (infografikával)

Szerdáról csütörtökre 329-cel nőtt Bács-Kiskun megyében a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Infografikán mutatjuk, hogy alakult a járvány a megyében novemberben.

Zs. D.

Mint arról beszámoltunk, csütörtök reggelre országszerte 3927 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 126 790 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 87 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2784 főre emelkedett, 29 302-en pedig már meggyógyultak.

A hivatalos adatok szerint az aktív fertőzöttek száma 94 704 fő. Az aktív fertőzöttek 24 százaléka, az elhunytak 27 százaléka, a gyógyultak 28 százaléka budapesti. 6426 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 486-an vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Bács-Kiskun megyében az elmúlt 24 órában 329 új megbetegedést regisztráltak, a járvány kezdete óta összesen 4731 embernél mutatták ki a fertőzést a megyében. Infografikánkon látszik, hogy november eleje óta csaknem megduplázódott a koronavírus-fertőzöttek száma Bács-Kiskun megyében.

 

A kormány a héten szigorú járványügyi intézkedéseket hozott: a középiskolások és a felsőoktatásban tanulók digitális tanrendre álltak át. Bevezették az éjszakai kijárási tilalmat is, este 8 és reggel 5 óra között csak alapos indokkal lehet az utcára menni. Az éttermek csak elvitelre adhatnak ételt.

A 10 ezer főnél népesebb városokban, így Bács-Kiskun megye több településén is elrendelték a közterületi maszkhasználatot.

Az aktuális szabályozásról, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos friss megyei hírekről itt olvashat részletesen.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában