közösség

2020.11.13. 10:19

Összefogással készült el az új játszótér Solton

Elkészült a játszótér Petőfitelepen, amelyet szerdán a rendkívüli helyzet miatt szűk körben, a nemzeti színű szalag átvágásával nyitott meg Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője, Németh István, Solt polgármestere és Joó Mihály, a Petőfitelep Jövője Egyesület elnöke.

Lencsés P. Anna

Joó Mihály, Németh István és Font Sándor 

Fotó: Lencsés P. Anna

A bekerített önkormányzati tulajdonú területen kialakított játszótér 7,5 millió forintból valósult meg, mintegy fél év alatt. Ennek fele önkormányzati forrás volt, a másik fele helyi cégek, vállalkozók, magánszemélyek adományaiból jött össze. A játszótér játékait úgy állították össze, hogy szinte minden korosztály tudja majd használni. Kialakítottak egy többfunkciós játszóvárat mászókákkal és csúszdával, homokozót, valamint hintákat, utcai kosárlabdapályát és egy drótkötélpályás csúszdát. Padokat és szemeteseket is kihelyeztek a területre.

– Az Élhetőbb, szerethetőbb város programunk része a petőfitelepi játszótér kialakítása. A helyi közösség régi álma vált valóra a játszótér megnyitásával, amely azért is fontos, mivel a városban nő a születések száma, és szeretnénk, ha a családok jól éreznék magukat itthon, Solton. Folytatjuk a beruházásokat, a jövő évben Kissolton és a városközpontban is kialakítunk egy-egy játszóteret – mondta el a polgármester.Font Sándor országgyűlési képviselő hozzátette, hogy Magyarország Kormánya kiemelt feladatának tekinti a gyermekes családok támogatását. Az új játszótér létrehozása azt mutatja, hogy Solt város szándéka egybecseng a kormány célkitűzésével. – Fontos, hogy a családok olyan környezetben élhessenek, ahol örömteli a gyermekvállalás – mondta a politikus.

A játszótér működtetését a Petőfitelep Jövője Egyesület fogja ellátni. Elnökük elmondta, hogy civil szervezetük jelentős részt vállalt az önkormányzat mellett a tervezésben, valamint hozzájárult az összköltség tíz százalékával a beruházáshoz is. Ezenkívül önkéntes napot is szerveztek, ekkor mintegy 120 óra munkával a terület kialakításában működtek közre.

– Amennyiben lehetővé válik, megnyitjuk a játszóteret. A tervek szerint reggel nyolctól sötétedésig tudják majd használni a kikapcsolódásra vágyó családok – tette hozzá Joó Mihály.

Joó Mihály, Németh István és Font Sándor
Fotó: Lencsés P. Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában