GALÉRIÁVAL

2020.11.18. 11:46

Online is toborozzák a fiatalokat Kecskeméten

A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága hétfőn online tartott katonai toborzást a Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium diákjainak.

Horváth Péter

Fotó: Bús Csaba

A járvány második fellángolásával a hagyományos formák megtartása mellett az online térbe is beköltözött a katonai toborzás. Gáldonyi Sándor százados, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága kecskeméti irodájának megbízott vezetője elmondta, hogy a középiskolák kérésére online formában, folyamatosan tartják a végzősöknek szóló pályaorientációs előadásaikat. Hétfőn a Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium diákjai ismerhették meg a katonai pályával kapcsolatos továbbtanulási és karrierlehetőségeket.

Az előadáson elhangzott, hogy a katonai pálya iránt érdeklődő továbbtanulni kívánó fiatalok előtt nyitva állnak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző karának szakjai, illetve a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiája is. Aki nem tervez továbbtanulást, de katonai pályára lépne, választhat a szerződéses vagy az önkéntes tartalékos formák között.

Gáldonyi Sándor százados november 28-án a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium diákjainak tart majd online pályaorientációs napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában