Hétfőtől ismét fogadhatnak gyermekeket a majsai óvodában

A sorozatos megbetegedések miatt november 5-én, két hétre be kellett zárni a Napsugár Óvoda Fő utcai telephelyét Kiskunmajsán. Az önkormányzati fenntartású intézményben mától ismét fogadhatnak gyermekeket, de egyelőre csak ügyeleti rendben működnek és a mai napon harminc óvodásra ügyeltek.

Tapodi Kálmán

– Az Oktatási Hivatal november 14-én éjfélig bezáratta a Fő utcai telephelyünket, ahol gyermekek számára nem tudtunk felügyeletet biztosítani, hiszen gyakorlatilag nem maradt olyan munkatársunk, aki alkalmas lett volna munkavégzésre. Az intézmény a mai naptól újra megnyitotta kapuit, bár nem teljes létszámban tudunk működni, csak ügyeleti rendben, mert a dolgozók egy része még otthon, megfigyelés alatt van és várja azt, hogy újrakezdhesse a munkát – mondta el Török Andrea intézményvezető.

Hétfőn az óvoda Fő utcai és a Bajcsy-Zsilinszky utcai telephelyén is elkezdték a dolgozók tesztelését, amit a város önkormányzata kezdeményezett. A kormányrendelet szerint a jövőben hetente kell tesztelni a kórházi dolgozókat, az iskolai tanárokat, az óvónőket és a bölcsődei dolgozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában