beruházás

2020.11.21. 14:02

Már aszfaltozzák az új parkolóhoz vezető utakat Halason

Jó ütemben halad a halasi kórház előtti parkoló építése, ha az időjárási viszonyok nem akadályozzák a kivitelezési munkát, már a jövő év elején újra birtokba vehetik az autósok a területet.

Pozsgai Ákos

A meglévő parkolóhelyek felújítása és az újak építése a tervezett ütemben halad

Fotó: Pozsgai Ákos

Az önkormányzat néhány éve azzal igyekezett enyhíteni részben a kórház előtti, részben pedig a piac körüli parkolási gondokon, hogy megnyitotta a két terület között lévő Semmelweis tér lekövezett részét a járművek előtt, ahol parkolót alakított ki. Az új parkoló azonban sokat nem változtatott a parkolási gondokon, az autósok többsége ugyanis továbbra is inkább a kórház előtti parkolókat, illetve a körülötte lévő zöldterületeket használta.

A szerdai piaci napokon a Semmelweis tér egyébként is bedugul a járművektől. A kórház előtti parkoló felújítására és bővítésére A kiskunhalasi Halasthermál Gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése című pályázat keretein belül vált lehetőség a szomszédos Csetényi park fejlesztéséhez hasonlóan. A meglévő parkolóhelyek felújítása és az újak építése a tervezett ütemben halad. A tér- és szegélykövek nagy része a helyére került, és szerdán már megkezdődött a parkolóhoz vezető utak aszfaltozása is – tájékoztatott Kuris István László alpolgármester.

Mint megtudtuk, jó ütemben halad a szomszédos Csetényi park területén megkezdett turisztikai fejlesztés is, valamint az oda vezető út építése is. A parkban egy kisebb tavat az ősz folyamán már lecsapoltak, és megkezdődött a tómeder rendezése, valamint a fölé épülő kilátó és épületegyüttes kivitelezése­ is.

A meglévő parkolóhelyek felújítása és az újak építése a tervezett ütemben halad

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában