lehetőség

2020.11.27. 14:17

Ingyen oltást biztosítanak Kecskeméten a tüdőgyulladás ellen

Az önkormányzat kezdeményezésére, a Városi Szociális Közalapítvány együttműködésével lehetőség nyílik arra, hogy a 65 év feletti, krónikus betegséggel küzdő kecskemétiek háziorvosuk javaslatára ingyenesen kaphassák meg a tüdőgyulladás elleni védőoltást.

Hraskó István

Salgótarján, 2017. október 24. Ferkó Attila háziorvos influenza elleni védõoltást tartalmazó fecskendõvel a kezében Salgótarjánban 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védõoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védõoltásra a 60 évesnél idõsebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedõk, valamint a várandós nõk jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba. MTI Fotó: Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Az önkormányzat közölte, a vakcinát azok az idősek igényelhetik, akik idült gyulladásos légúti betegségben, asztmás betegségben vagy szívelégtelenségben szenvednek.

A vakcinát december 3-ig lehet igényelni a háziorvosoknál, akik az oltások beadását december közepétől végzik.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában