galériával / videóval

2020.11.20. 14:00

Harminchat éves és tíz méter magas Kecskemét idei karácsonyfája

Pénteken vágták ki a petőfivárosi Áfonya utcában Kecskemét idei karácsonyfáját, egy 1984 őszén elültetett, tíz méter magasra nőtt, szép terebélyes ezüstfenyőt. A felajánló Lovász családnak hiányozni fog a fa, de úgy döntöttek, ha már ki kell vágni, akkor felajánlják a városnak.

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba

Pénteken reggel 8 órára már előkészültek a fa kivágásához a Városüzemeltetési Kft. munkatársai, a daruval beálltak a petőfivárosi Áfonya utcából nyíló kis közre, és alul levágták az ezüstfenyő ágait, hogy hozzáférjenek a törzséhez. Nem volt a legegyszerűbb mutatvány a fa kiemelése, hiszen figyelni kellett a közelben húzódó vezetékekre és a kerítésre is, de a szakemberek probléma nélkül megoldották a feladatot. Ezután már „csak” el kellett dönteni és jól rögzíteni a fenyőt, hogy épségben odaérjen a főtérre.

Lovászné Boldi Gabriella és családja ajánlotta fel Kecskemét idei karácsonyfáját, az ő kertjükben növekedett már harminchat éve.

– Nagyon kedves számomra ennek a fának a története. 1984 szeptemberében költöztünk ide, akkor született meg a kisebbik fiam és akkor ültettük el ezt az ezüstfenyőt is. Szerintem a városban az egyik legszebb! Csak sajnos kinőtte a kertet, és úgy gondoltam, ha már ki kell vágni, akkor felajánlom Kecskemét lakosságának, hogy ezzel is kicsit megszépítsük az ünnepet ebben a nehéz időszakban – mondta Lovászné Boldi Gabriella.

Azt is elárulta, hogy a fát tíz éve megtámadta egy betegség, akkor úgy nézett ki, menthetetlen, de egy kertész segítségével rendbe jött és szépen nőtt tovább. A felajánlás családi ügy volt, megbeszélték, hogy így lesz a legjobb, és közösen döntötték el.

– Nagyon fog hiányozni, szomorú szívvel, de sok szeretettel ajándékozzuk a kecskemétieknek a fát, és kívánunk boldog karácsonyt mindenkinek! – búcsúzott el Lovászné Boldi Gabriella.

A fa délelőtt rendben megérkezett a főtérre, ahol befaragták a hatalmas talpba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában