Tisztítsuk meg az országot!

2020.11.04. 13:20

Fel akarják számolni az illegális hulladéklerakó helyeket Halason

A halasi önkormányzat is csatlakozik a Belügyminisztérium Tisztítsuk meg az országot! című pályázatához, amely az illegális hulladéklerakók felszámolását célozta meg. A kormányzat pályázatán a Kiskunhalashoz hasonló 25–40 ezer fős nagyságrendű települések esetében 15 millió forint támogatást lehet nyerni.

Pozsgai Ákos

Nehéz lesz rendet tenni

Forrás: Petőfi Népe

Fotó:

A halasi önkormányzat a korábbi években is kiemelt figyelmet fordított az illegális hulladéklerakók felszámolására, az újbóli lerakása megelőzésére, jelentős összeggel terhelve ezzel a költségvetést. Az illegális hulladék felszámolása, ártalmatlanítása folyamatos, azonban a lakosság egy része továbbra is jogszabályellenesen szabadul meg a hulladékoktól, újabb és újabb hulladékhalmokat hagyva maga után. A jelenség nem csak Kiskunhalasra jellemző, országos szinten egyre nagyobb problémákat okoz a környezetszennyezés.

A Belügyminisztérium az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében Tisztítsuk meg az országot! címmel országos programot indított, melyre az önkormányzatok nyújthatnak be pályázatot a tulajdonukban lévő ingatlanokon, közterületen található illegális hulladéklerakók felszámolására. A megpályázható egyszeri összeg legfeljebb 15 millió forint lehet, amit az állam előre megfinanszíroz. A hulladék összegyűjtését, elszállítását és kezelését, illetve a pályázat adminisztrációjával, koordinációjával kapcsolatos feladatokat lehet belőle finanszírozni.

Nehéz lesz rendet tenni
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában