applikáció

2020.11.10. 20:02

Digitálisan barangolhatunk a tőserdei tanösvényen

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, valamint az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda tizenkét digitális tanösvénnyel indította útjára a Digitális Vándor applikációt, amely a jövőben folyamatosan bővülni fog. Hazánk összes nemzeti parkjában található e-tanösvény, így a Kiskunsági Nemzeti Parkban is.

Szentirmay Tamás

Bárki tehet egy sétát a Kontyvirág tanösvényen.

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Szentirmay Tamás

A Kiskunsági Nemzeti Parkban elsőként La­ki­te­le­ken, a Tőserdőben lévő Kontyvirág tanösvényt tették digitálissá. A digitális tanösvény nagyrészt a meglévő, kitáblázott tanösvény útvonalát követi, de érdemes figyelni az applikációban az útvonalat, mert az utolsó szakaszon letér a táblázott útvonalról.

A Digitális Vándor applikáció ingyenesen tölthető le és offline is használható az e-tanösvényeken. A digitális technológia segítségével a látható világ mögé lehet nézni, meg lehet tudni, milyen titkokat rejt a természet. Így teszi teljessé a természetjárást az okostelefon. Jelenleg az ország tíz nemzeti parkjában egy-egy digitális tanösvény várja a látogatókat, de ez az elkövetkezendő évben bővülni fog.

A digitális tanösvény állomásról állomásra kérdésekkel, feladatokkal várja, hogy felfedezzék. A helyes válaszért jutalom jár: videók, madárhangok, 3D-s és kiterjesztett valósággal odavarázsolt állatok teszik még izgalmasabbá a túrát. Minden ösvény meglátogatásával digitális jelvényeket lehet gyűjteni az elvégzett feladatokért cserébe.

A többi között a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság is bővíteni fogja digitális útvonalai körét 2021-ben.

Bárki tehet egy sétát a Kontyvirág tanösvényen.
Fotó: Szentirmay Tamás / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában