Csak egyszer volt ennél több új megbetegedés egy nap alatt a megyében

Egy nap alatt 333 Bács-Kiskun megyei lakosnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Zs. D.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Mint arról beszámoltunk, szombaton reggelre Magyarországon 4836 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 136 723 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2990 főre emelkedett, 31 126-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 102 607 fő. Az aktív fertőzöttek 24 százaléka, az elhunytak 27 százaléka, a gyógyultak 27 százaléka budapesti. 7029 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 531-en vannak lélegeztetőgépen.

Bács-Kiskun megyében pénteken 333 új fertőzöttet azonosítottak. A járvány kezdete óta ez a második legmagasabb napi esetszám a megyében. November 4-én egy nap alatt 383 Bács-Kiskun megyeinél mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

– A fertőzöttek száma változatlanul exponenciálisan nő, ezért kell minden szabályt szigorúan betartani – mondta az országos tisztifőorvos. Müller Cecília hangsúlyozta: mindenkinek személyes felelőssége, hogy védekezzen a fertőzés ellen.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A szennyvízvizsgálatokról nincsenek jó hírek: sok helyütt emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, ami további fertőzéseket jelez előre – mutatott rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában