GALÉRIÁVAL

2020.11.29. 17:55

A Szikrai Holt-Tiszában úszott a kecskeméti Kuti Zoltán

A november végi időjárás nem igazán alkalmas arra, hogy fürödjünk a Holt-Tiszában. Vasárnap délután ketten mégis úgy döntöttek, hogy a Tőserdőnél megmártóznak a hideg vízben.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

A kecskeméti Kuti Zoltán 58 éves, Kiskőrösön tanít és a Trizoli Jótifuti Egyesület elnöke. Az egyesület rendszeresen szervez és támogat különböző versenyeket és segíti a fogyatékkal élőket.

A vasárnapi fürdése sem számít rendkívülinek, mert két héttel ezelőtt már úszott a Szikrai Holt-Tiszában. Amint azt elmondta negyvenöt éve van nyaralójuk Lakiteleken, és amióta megtanult úszni, mindig a Holt-Tiszában edzett.

– Katona koromban kezdtem el mezítláb futni, sem nyáron, sem pedig télen nem volt a lábamon futócipő – mondta el Kuti Zoltán. – Ez azzal is járt, hogy szaunáztam, hóban fürödtem, és ez rendszeres lett az életemben. Amikor itt vagyok az üdülőnkben, akkor minden évszakban meg szoktam mártózni a Holt Tiszában. Decemberben viszont már nem nagyon, mert veszélyes.

– Mióta megműtötték a térdem, azóta nem tudok futni, ezért elkezdtem gyúrni. Bár ezt nem lehet összehasonlítani a hideg vízben való fürdéssel, de ha edzett és egészséges az ember, akkor sok mindent meg lehet valósítani. Sok barátom követ már. Az elmúlt évben Soltvadkerten szilveszterkor már tizenketten fürödtünk a jeges vízben. Egy traktor törte a jeget mellettünk – mesélte.

Ezúttal társa is akadt Kuti Zoltánnak, még pedig a szanki Somogyi László. Igaz, ő nem úszott, csak megmártózott az öt-hat fokos hideg vízben. Kuti Zoltánt a vízbe menetel közben egy kis baleset érte, belelépett egy sulyomba. A vasárnapi úszását néhány barátja is megnézte.

Kuti Zoltán elmondta, a Dobj egy tábla csokit címmel a kiskőrösi Egységes Gyógypedagógiai Intézmény (EGYMI) tanulóinak gyűjtenek csokoládét. Elképzelése szerint mind a 136 diák kap majd édességet. Rajtuk kívül a gyermekotthonosoknak, valamint hat fogyatékkal élő gyermeknek is gyűjtenek édességet. Amennyiben marad még csokoládé, akkor a nélkülöző családok között osztják szét. Kuti Zoltán a vasárnapi fürdésén is gyűjtött pár tábla csokoládét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában