közgyűlés

2020.10.06. 12:35

Új vezetők kerültek a félegyházi Móra Ferenc Társaság élére

A közelmúltban tartotta tisztújító közgyűlését az öt éve alakult Móra Ferenc Társaság Kiskunfélegyháza Egyesület. Az esemény jelentőségét – az első öt év értékelésén túl – az elnökség teljes megújításának és a szükségessé vált alapszabály-módosítások elfogadtatásának aktualitása adta – mondta el hírportálunknak dr. Luchmann Zsuzsanna, az egyesület sajtóreferense.

Vajda Piroska

Mint megtudtuk, elsőként Kapus Béláné elnök számolt be a Móra Ferenc Társaság programokban gazdag első öt évéről. Beszámolójából kiderült, hogy a társaság valamennyi programjával a gyermekkultúra támogatását és alakítását szolgálta. A civil szervezet fontos célkitűzése ugyanis a Móra család szellemi örökségének gondozása, a 21. századra adaptált kultuszápolás mellett a fiatal nemzedékek megszólítása, illetve hogy mese- és irodalmi fesztiválok, találkozók és könyvbemutatók szervezésével, az ifjúsági és gyermekirodalom népszerűsítésével megtanítsák a gyerekeket olvasni, illetve megfelelően gondolkozni a világról, s benne önmagunkról.

Az elnöki beszámoló után a közgyűlés az új vezető tisztségviselők megválasztásával folytatódott, amelynek eredményeként – százszázalékos támogatottság mellett – felállhatott az új elnökség Kovács-Csonka Szilvia (elnök), Bodor Mariann (ügyvezető elnök), Gulyás Réka (titkár), Szabó Krisztina (gazdasági felelős) és Bakai Ildikó (elnökségi tag) személyében – tájékoztatta hírportálunkat dr. Luchmann Zsuzsanna, aki a következő öt évre is vállalta a Móra Ferenc Társaság sajtóreferensi feladatait.

A tisztújító közgyűlés zárásaként dr. Tarjányi József javaslatára a társaság korábbi elnökét, Kapus Bélánét örökös tiszteletbeli elnöknek választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában