GALÉRIÁVAL

2020.10.11. 11:30

Több mint ötszázan vettek részt a szabadszállási teljesítménytúrán

Az ősz talán utolsó, túrázásra maradéktalanul alkalmas napján több mint ötszázan gyűltek össze a volt laktanyában, hogy hódolhassanak szenvedélyüknek.

Gulyás Sándor

Fotó: Mediaworks

Kedves ajándékkal szolgált szombaton a természetfelelős a VII. Strázsa Honvéd Teljesítménytúra résztvevőinek és szervezőinek. Az ősz talán utolsó, túrázásra maradéktalanul alkalmas napján több mint ötszázan gyűltek össze a volt laktanyában, hogy a pandémiás járvány miatt erősen lecsökkent számú túrarendezvények egyikén hódolhassanak szenvedélyüknek. A természetbarátok 15, 25, 35,45 kilométeres távok közül választhattak.

A reggeli hűvös idő után a nap sugarai gyorsan felmelegítették a levegőt és a résztvevők megcsodálhatták a Felső-Kiskunság természeti értékeit, a szabadszállási Strázsa-hegy erdeit, a kunadacsi védett fenyveseket és a turjánost. A koronavírus-járványra való tekintettel a rendezvény kiírásának megfelelően a résztvevők fegyelmezetten betartották az arcvédő maszk viselésére vonatkozó előírásokat. A szervezők mind a rajt-cél helyszínén, mind az ellenőrző pontokon biztosították a kézfertőtlenítés lehetőségét.

– A túra legidősebb résztvevője a 79 éves szigetszentmiklósi Jordán Gábor a 15 kilométeres távot teljesítette. A legfiatalabbak, a Jakabszállásról érkezett egy éves Csákó Abigél és három éves testvérére Ábel, némi szülői segítséggel szintén a 15 kilométeres távon értek célba – mondta el hírportálunknak Buza Vince, a Honvéd Nyugdíjas Klub Egyesület túra és természetjáró szakosztály vezetőjének.

Kedves színfoltja volt a túrának, hogy a katonai pályáját Szabadszálláson kezdő Bell Sándor nyugállományú alezredes „hazai” tulipánhagymákkal köszönte meg a pontőrök munkáját.

– A túra eredményes lebonyolításáért köszönet illeti a több, mint hatvan fő önkéntest (zömében a nyugdíjas klub tagjai), a rendezvényt támogató Bács-Kiskun Megyei Szabadidősport Szövetséget és a helyi vállalkozókat, akik munkájukkal és anyagi támogatásukkal nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a résztvevők elégedetten, jó hangulatban és pozitív élményekkel távozhassanak Szabadszállásról – emelte ki Buza Vince.

A program zárásaként a célban közel háromszáz adag, bográcsban, a helyszínen készített „csintovai” csülkös káposzta fogyott el, ami a rendező Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesület szándéka szerint méltó megkoronázása volt ennek a napnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában