Péntektől kötelező szájmaszkot viselni a szabadtéri piacokon is

„Aggasztó információk érkeznek Kecskemét koronavírus-fertőzöttségével kapcsolatosan. Sajnos, a megyeszékhely gócpont lett, ezért kérem a lakosságot, hogy az írott és íratlan járványügyi szabályokat egyaránt tartsa be” – írja Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester szerdai közleményében.

baon.hu

Kaposvár, 2020. március 28. A koronavírus-járvány miatt maszkot viselő virágárus a kaposvári piacon 2020. március 28-án. Ezen a napon a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Nagy István agrárminiszter a koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester szerint az óvintézkedéseket fokoznunk kell. Kérte az Intézmény és Piacfenntartó Szervezet vezetőjét, hogy 2020. október 30-tól, azaz péntektől a szabadtéri piacokon (Budai utcai szabadtéri piac, Széchenyivárosi szabadtéri piac, nagybani piac, használt cikk piac) is legyen kötelező az orrot és szájat is eltakaró maszk viselése. Kérte továbbá, hogy az óvintézkedés hatékony betartatása érdekében a Budai utcai szabadtéri piacot vegyék körbe kordonnal, ahol a piacfelügyelők és a városrendészek a belépési pontokon is ellenőrzik majd a maszk használatát.

„Tekintettel a közelgő Halottak napjára, arra kérem a lakosságot, hogy e hét végén (október 30., 31., és november 1.), a várhatóan rendkívül zsúfolt temetők látogatása során viseljenek maszkot! A köztemetőket üzemeltető Városüzemeltetési Kft. vezetőjét arra kértem, hogy erre az óvintézkedésre rendszeresen és minden fórumon hívja fel a temetőket látogatók figyelmét” – áll a közleményben.

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában