Dusnoki Csaba

2020.10.01. 19:31

Miniszteri ösztöndíjat kapott egy dunapataji egyetemista

A Szent István Egyetem osztatlan agrármérnöki karán hallgató 22 éves egyetemista, a dunapataji Dusnoki Csaba kitűnő tanulmányi átlagának, társadalmi szerepvállalásának és szakmai sikereinek köszönhetően az egyetem vezetőségének felterjesztésére az innovációs és technológiai miniszter által adományozott Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat nyert el.

Zsigmond Enikő

A 22 éves Dusnoki Csaba rászolgált a támogatásra 

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Zsigmond Enikő

A díj értékét az mutatja igazán, hogy az egyetem kilencezer hallgatója közül mindössze kilenc hallgató kaphatta meg ezt a kitüntetést.

Az ösztöndíj elnyerésének komoly feltételei voltak. Természetesen első helyen a jó tanulmányi eredmény, mely 4,5 feletti tanulmányi átlagot jelent. De mindez nem lehetett volna elég, kellett hozzá olyan pluszt is felmutatni, melyért szintén komolyan meg kellett dolgozni. Az egyik ilyen a választott szakmában már elért siker, valamint közéleti szereplés, társadalmi szerep­vállalás.

Tavaly ősszel Csaba társaival megnyerte az Agrárvirtus nemzetközi versenyt. Ezenkívül részt vett több kisebb, az egyetem által szervezett szakmai versenyen, tudományos diákköri konferencián, pályaorientációs napokon. De legbüszkébb a dunapataji gazdaságban végzett munkájára.

– A Dunapataji Új Élet Kft.-ben végzünk olyan kísérleteket, amelyek bizonyos baktériumtrágyák, oltóanyagok még forgalomba hozatal előtti tesztelése. Magyarország egyik legnagyobb baktériumgyártó és -forgalmazó cégének kísérleti sora az országban mindössze kilenc helyen, közöttük a dunapataji gazdaságban működik. Ennek a kísérletvezetője vagyok, ami a kísérletek beállítását, figyelemmel kísérését, értékelését, elemzését jelenti. És természetesen az eredmények közlését a gazdálkodók felé. Erre a munkára nagyon büszke vagyok – mondta Dusnoki Csaba.

Mint ahogy arra is büszke lehet, hogy huszonéves egyetemistaként nem kisebb felelősséggel járó társadalmi szerepvállalás a dunapataji képviselő-testületben betöltött mandátuma, egyben az önkormányzat pénzügyi, fejlesztési és idegenforgalmi bizottság elnöki megbízatása.

– Örülök, hogy szülőfalum, Dunapataj hírét öregbíthettem, és bízom benne, hogy még további sikereket fogok elérni – mondta végezetül.

A 22 éves Dusnoki Csaba rászolgált a támogatásra
Fotó: Zsigmond Enikő / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában