felújítás

2020.10.16. 17:49

Korszerűsítik az óvoda fűtését és konyháját Szabadszálláson

Pályázati forrásból és a település önkormányzatának saját erejéből kívánja felújíttatni a Tóth Erzsébet Óvoda fűtésrendszerét és melegítőkonyháját a szabadszállási önkormányzat.

Gulyás Sándor

Darabos József polgármester és Pintérné Schusztek Erzsébet intézményvezető örül, hogy az elavult fűtésrendszert felújítják

Fotó: Gulyás Sándor

A fűtésrendszer rekonstrukciójára már megvan a pénz, a melegítőkonyha pályázata még elbírálás alatt van.

– Az óvoda elavult fűtési rendszere régen megérett a felújításra. Ehhez kínált lehetőséget a Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések pályázata. A sikernek köszönhetően városunk harmincmillió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott, melyhez 4,5 millió forint önerőt tettünk hozzá. A kivitelezés során nemcsak a fűtésrendszer újul meg, hanem napelem is kerül az épületre. A munkálatok a jövő év elején kezdődnek el – tájékoztatta hírportálunkat Darabos József polgármester.

Pályázati siker esetén ugyancsak belügyminisztériumi pénzügyi támogatás segítségével valósulhat meg a szabadszállási óvoda melegítőkonyhájának rekonstrukciója. A beruházás 15 millió forintba kerülne, az önerő összege ez esetben 2,3 millió forint lenne.

– A Tóth Erzsébet Óvoda jelenlegi melegítőkonyhája éppen hogy csak megfelel a törvényben foglalt előírásoknak. A jövő évben, az új bölcsődeszárny átadása után negyven fővel növekszik meg a gyermeklétszám az intézményben, így a létesítmény már nem tudja kiszolgálni a megnövekedett igényeket. A felújítás után viszont megteremtődnek az életkori sajátosságokhoz és a speciális igényekhez szükséges étkeztetési feltételek az óvodások és a bölcsődések számára – tette hozzá a szabadszállási város­vezető.

Tavasszal kezdődött el egy építkezés. A tervek szerint ennek köszönhetően a jövő év szeptemberében tudjuk átadni a Tóth Erzsébet Óvodához tartozó bölcsőde új épületszárnyát, ahol a három csoportban negyven férőhely áll majd rendelkezésre.

Az új létesítmény megléte után olyan épületkomplexum jön létre, mellyel már biztosított lesz a településen élő bölcsődés és óvodás korú gyermekek minden igényt kielégítő ellátása – tette hozzá a polgármester.

Darabos József polgármester és Pintérné Schusztek Erzsébet intézményvezető örül, hogy az elavult fűtésrendszert felújítják
Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában