Koronavírusos lett a majsai városháza egyik dolgozója

Hétfőn hazaküldték a kiskunmajsai városháza munkatársainak egy részét, miután kiderült, hogy az egyik dolgozó koronavírus-tesztje pozitív lett. A hírről Patkós Zsolt polgármester számolt be a közösségi oldalán.

Pozsgai Ákos

A polgármester videóüzenetében elmondta, hogy a Polgármesteri Hivatalból tíz főt kellett haza küldeni, mert tudomásukra jutott, hogy a hivatal egyik alkalmazottjánál a koronavírus-teszt pozitív lett. – Azokat a munkatársakat küldtük haza, akik az elmúlt nyolc napban tizenöt percet meghaladó ideig voltak a koronavírussal érintett kolléga közelében – mondta a Patkós Zsolt, aki tájékoztatott arról is, hogy az esetet jelentették a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, amely hatósági karanténba fogja helyezni az érintetteket és megkezdi a kontaktszemélyek felkutatását.

A polgármester annak a reményének adott hangot, hogy a hivatal munkatársai közül további személyek nem lesznek koronavírusosak. Ismételten felhívta a figyelmet a védekezés, a higiéniai és biztonsági szabályok betartására, emlékeztetett arra is, hogy akik a hivatalban maradtak és tovább dolgoznak, az ő számukra a munkaidő elejétől a munkaidő végéig terjedő időszakra előírták az arcmaszk kötelező viselését a Polgármesteri Hivatal területén.

– Kiskunmajsán a vírusos megbetegedések terjedését a minimálisra próbáljuk csökkenteni a rendszeres fertőtlenítésekkel is. A Polgármesteri Hivatalban is kipróbáltuk azt az új eljárást, amely harminc napig olyan bevonatot képez, ami eredményes mind a vírusok, mind a baktériumok ellen. A hatékony szert alkalmazzuk majd a művelődési központban is és szeretnék a többi intézményt is fertőtleníttetni – mondta a városvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában