Véleménynyilvánítás

2020.10.21. 11:37

Holnapig még kitölthetik a kérdőívet a kiskunhalasiak

Kiskunhalason a városháza munkatársai egy kérdőívet állítottak össze, amelyben a lakosság véleményére kíváncsiak.

Pozsgai Ákos

A szemétszállítással kapcsolatos véleményeket is várják

Forrás: Petőfi Népe

A városháza munkatársai egy több mint húsz kérdésből álló kérdőívet állítottak össze, amely a kiskunhalas.hu oldalon érhető el.

A kérdések legnagyobb része a hulladékgazdálkodással, köztisztasággal és közösségi együttéléssel kapcsolatos. Többek között arra kíváncsi a város vezetése a tervezett helyi rendeletek változtatása kapcsán, hogy például a gyűjtőedényben elhelyezhető hulladék mennyiségén felül is korlátlan mennyiségben szállítsa-e el a szolgáltató a hulladékot, ha az a közszolgáltató által rendszeresített zsákban van kihelyezve, vagy ömlesztve lehessen elhelyezni a pluszban keletkező kommunális, például konyhai hulladékot az utcai szeméttárolókban.

Lakossági jelzésekből is tudható, előfordul, hogy a szemetet a szolgáltató nem mindig viszi el a kijelölt időben. Az önkormányzat arra is várja a válaszokat, ha a hulladékbegyűjtés előre nem látható rendkívüli ok miatti elmarad, akkor a szolgáltató legyen-e köteles az esetlegesen elmaradt szolgáltatást 24 órán belül vagy az akadály elhárítását követően haladéktalanul elvégezni. Arra vonatkozóan is vannak információk, hogy vannak olyan személyek, akiknek nincs befizetett hulladékszállítási szerződésük, legyen-e a szolgáltató által ellátott területeken minden ingatlanhasználónak kötelező a hulladékszállítási szolgáltatást igénybe venni?

Arra is választ várnak, hogy a lakossági és üzleti fogyasztóknak a hulladék szelektív gyűjtése legyen-e egyaránt kötelező, hiszen ezt már számos ingyenes lehetőség elősegíti. Október 22-én, csütörtökön 12 óráig várják a megadott témakörökben a visszajelzéseket.

A szemétszállítással kapcsolatos véleményeket is várják
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában