QR-kód

2020.10.21. 12:22

Használhatják az utasok buszozás közben a telefont Kecskeméten

Október 17-től a kecskeméti helyi buszok első ajtaja mellett kihelyezett QR-kód beolvasásával lehet érvényesíteni az alkalmazásban megvásárolt jegyeket, bérleteket, de felmerült a kérdés, hogy a telefon vajon használható-e egyáltalán az utazás alatt?

Hraskó István

Fotó: Kecskeméti Közlekedési Központ fb-oldal

Mint azt megírtuk, szombattól a buszok első ajtaja mellett kihelyezett QR-kód beolvasásával lehet érvényesíteni Kecskeméten a Mobiljegy alkalmazásban megvásárolt helyi menetjegyeket, bérleteket. A sikeres beolvasás után az alkalmazásban megjelenik egy animált szimbólum (minden járaton és minden nap más és más), ezt kell felmutatni a sofőrnek.

Több utas ugyanakkor észrevette, hogy ha kilép az alkalmazásból, majd később vissza, akkor a grafika eltűnik, ezért felmerült a kérdés, hogy a telefon vajon használható-e egyáltalán az utazás alatt, hiszen hogy mutatják meg a grafikát így az ellenőrnek? A Kecskeméti Közlekedési Központ hétfőn közösségi oldalán egyértelműsítette, természetesen lehet telefonálni, internetezni, más applikációba belépni. – Az animált grafika csak a járműre történő felszálláskor szükséges, ellenőrzés során az ellenőr a mobiljegyen található kódot fogja beolvasni az érvényesség megállapításához. Az alkalmazás működéséhez mobil adatkapcsolat szükséges – közölte a társaság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában