bács-kiskun

2020.10.27. 19:56

Átadta az elismeréseket az Országos Polgárőr Szövetség

Számos Bács-Kiskun megyei kapott elismerést szombaton az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Szolnokon, a városháza dísztermében megrendezett regionális ünnepségén.

Horváth Péter

A Békés, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megye polgárőrei részvételével zajlott ünnepségen dr. Túrós András, az OPSZ elnöke adta át az országos testület elismeréseit.

A tagozat számára adható legmagasabb kitüntetést, Kopá­csi Sándor-érdemrendet vehetett át Csorba Sándor nyugállományú határőr ezredes, az OPSZ Határvédelmi Tagozatának elnöke, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese.

Szent László-éremmel tüntették ki dr. Fekecs Dénes nyugállományú rendőr ezredest, az OPSZ gazdasági és pénzügyi elnökhelyettesét, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnökét.

A polgárőrséggel folytatott kiváló kiemelkedő együtt­működése elismeréseként Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatában részesült Csizovszki László alezredes, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetője.

Az év polgárőrének Varga János Lászlót, a Nyárlőrinci Polgárőr Egyesület polgárőrét választották. Az év polgárőr pedagógusa lett Váradi Erika Ildikó, a lakiteleki Szabó Mihály Polgárőr Egyesület tagja.

Az Év Polgárőr Egyesülete címet a legkiemelkedőbb tevékenységéért Kecskemét-­Kadafalva Polgárőr Egyesülete, illetve a leghatékonyabb közterületi szolgálat ellátásáért a Hercegszántói Polgárőr Egyesület kapta. Az elismeréseket a két egyesület vezetője, dr. Mák Kornél és Kaszás Mihály vette át.

Az OPSZ vezetője kiváló munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Hunyadi Hajnalkát, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség titkárát és irodavezetőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában