galériával

2020.10.03. 21:19

A helyi termékeket éltetik a hétvégén Kecskeméten

E hétvégén rendezték meg a XII. Őszi Helyi Termék Ünnepet Kecskeméten, a Deák téren. Az ünnep célja a kezdetektől, hogy ráirányítsa a figyelmet a helyben élő, helyi terméket előállító kistermelők, kézművesek értékes munkájára és annak megbecsülésére. A rendezvény szlogenje ezúttal is az volt: „Éltessük a helyit, éltessük az igazit!”

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

A kilátogató közönség minőségi, helyi kézműves termékeket vásárolhat közvetlen a kézművesektől, termelőktől az Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásáron. Az egyedi termékek tárháza nagyon gazdag: bőráru, ásványékszerek, baba öko textíliák, kerámiák, ruhák, fa termékek, szappanok egyaránt helyet kap a standokon. Azok is megtalálják számításukat, akik még csak ötleteket gyűjtenek, kikapcsolódásra vágynak, vagy csak élvezni szeretnék a vásár egyedülálló hangulatát, őket invitálja a hagyományok felelevenítésével a Mesterségek Utcája kézműves bemutatókkal.

Hihetetlenül sok és sokszínű értékekkel rendelkezik Kecskemét. Ezek bemutatását szolgálja az a közel 60 települési értéket felvonultató szabadtéri tablókiállítás, mely kiegészítő programként megtekinthető lesz a rendezvény teljes ideje alatt. Az Aranyhomok Egyesület gondozásában lévő Kecskeméti Települési Értéktár Tablókiállítás tematikus csoportokban mutatja be városunk büszkeségeit. Lehetőség nyílik a helyi értékek felelevenítésére, megismerésére és rácsodálkozásra, hogy mennyi kinccsel rendelkezik Kecskemét.

Vasárnap 18 óráig még nyitva áll a kézműves vásár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában