elismerés

2020.09.25. 15:18

Kitüntették a kereki tűzoltóság parancsnokát

Kiemelkedő munkája elismeréséül Szabó József-emléklappal tüntette ki Igaz Istvánt, a Kerekegyháza Önkormányzati Tűzoltó-­parancsnokság parancsnokát a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltószövetség.

Gulyás Sándor

Igaz István munkáját Szabó József-emléklappal ismerték el

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Mediaworks

Igaz István huszonkét évvel ezelőtt öltötte magára a tűzoltó-egyenruhát, azóta is a Kerekegyháza Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokságon dolgozik.

– Polgári szolgálatosként kerületem 1998-ban a kerekegyházi tűzoltóságra. Végigjártam a ranglétrát. Főállású tűzoltó 2000-ben lettem, rá egy évre kineveztek szolgálatvezetőnek. Később elvégeztem a parancsnoki tanfolyamot. Az állomány 2012-ben döntött úgy, hogy én legyek a kerekegyházi tűzoltó-parancsnokság vezetője – emlékezett vissza Igaz István.

Igaz István hivatástudata, másokon való segíteni akarása már a belépésekor kialakult. Munkáját megbízhatóan, példamutatóan végezte és végzi a mai napig. Vezetőként is részt vesz a tűzoltásban, műszaki mentésekben, társai így mindenkor számíthatnak szakmai tudására, tapasztalatára.

– A napi munkám mellett egyik legfontosabb feladatomnak tekintem az ifjúság és az utánpótlás nevelését. Rendszeresen foglalkozunk a diákokkal, évek óta résztvevői vagyunk a megyei katasztrófavédelmi versenyeknek, ahol leginkább az élmezőnyben végeznek csapataink. Nyaranként pedig a kunbaracsi tűzoltótáborban bővíthetik tudásukat a gyermekek – tette hozzá a tűzoltóparancsnok.

Igaz István a Bács-Kiskun megyei tűzoltó favágó versenyek szervezésében, lebonyolításában nagyban kiveszi a részét. Csapatuk ma már nem igazán talál kihívóra.

– Tűzoltónak lenni nemcsak szakma, hanem hivatás, mondhatjuk úgy, életforma. A legfőbb motiváció a segíteni akarás. Ha életem során egyetlen ember életét meg tudom menteni, akkor nagyon jó szakmát választottam – fogalmazott Igaz István.

– A kerekegyházi tűzoltóság személyi állománya az utóbbi időben megfiatalodott. A szakmai képzés folyamatos, mostanában a legnagyobb hangsúlyt a közúti balesetek során fellépő káreseményekkel kapcsolatos feladatok ellátására helyeztük, a műszaki mentések száma meghaladja a tűzeseti beavatkozások számát – emelte ki Igaz István.

Igaz István munkáját Szabó József-emléklappal ismerték el
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában