találkozó

2020.09.09. 07:00

Fogyatékkal élőknek kívánnak segíteni Kiskunfélegyházán

Közösen a munkáért Bács-Kiskunban címmel második alkalommal invitálja találkozóra a fogyatékossággal élő megváltozott munkaképességű embereket, illetve a gazdasági szervezeteket és munkáltatókat a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete szeptember 11-én, pénteken, 9–13 óra között a Szakmaközi Művelődési Házba.

Vajda Piroska

Az egyesület kétmillió forint támogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ pályázatán arra a célra, hogy elősegítse a fogyatékossággal élők munkaerőpiaci integ­rációját.

Programjuk során idén és jövőre nyolc Bács-Kiskun megyei helyszínen rendeznek olyan találkozókat, melyek megtartásával lehetőséget teremtenek az érintetteknek a személyes találkozásra. Az egyesület célcsoportja az érzék- és mozgásszervi fogyatékossággal élő, továbbá megváltozott munkaképességű emberek, illetve a kistérségek olyan munkáltatói, akik jelenleg is foglalkoztatnak fogyatékossággal élő munkavállalókat, vagy potenciális foglalkoztatói lehetnek azoknak.

A rendezvényeiken a már működő jó gyakorlatok bemutatásával, szemléletformáló előadásokkal, tájékoztatókkal és saját élményes programelemekkel szólítják meg a résztvevőket.

A pénteki találkozón előadást tart többek között Ballai Anna Mária, a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületének elnöke, Ábelné Pintér Éva és Horváth Gyula, a Vakok Állami Intézetének munkatársa, Németh Orsolya pszichológus, Gál Fanni személyügyi gazdálkodó és fejlesztő, illetve Tusori Nikoletta.

A programokkal kapcsolatban örömmel nyújtanak további információt az [email protected] e-mail-címen és a 76/320-708-as telefon­számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában