környezetbarát

2020.09.09. 22:41

Fejlesztések valósulnak meg Halason

Napelemeket szereltek a halasi óvodák tetejére, a városháza padlásterében szigetelik a födémszerkezetet, valamint kicserélik az elöregedett nyílászárókat is.

Pozsgai Ákos

Az önkormányzati intézményekben közel 420 millió forint értékben folynak energetikai fejlesztések. Az üzemeltetési költségek csökkenését várja az önkormányzat az energetikai felújításoktól, de emellett azt is remélik, hogy környezetkímélőbb módon üzemelnek majd az érintett intézmények és ettől „zöldebb” lesz a város.

A fejlesztések érintik a Szilády Áron utcai, a Felsővárosi, a Bóbita, a Bajza utcai, valamint az Ady Endre utcai óvodát és a Városi bölcsődét, valamint a Martonosi Pál Városi Könyvtárat, ahol napelemeket szereltek az intézmények tetejére.

Szigetelik a városháza padlásterét, valamint korszerűsítik a fűtésrendszert, a régi radiátorokat új fűtőtestekre cserélik. Az energetikai felújítás része az elhasználódott nyílászárók cseréje is, a felújításokkal még a fűtési szezon előtt szeretnének elkészülni. A korszerűsítés során ügyelnek arra, hogy mivel a városháza műemlék épület, a külső homlokzata az eredeti állapotoknak megfelelően nézzen ki. A város az önkormányzati intézmények energetikai felújítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében közel 420 millió forintot nyert.

Bács-Kiskun megyében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében hozzávetőleg hatszáz ilyen és hasonló beruházás valósult meg a most záródó európai uniós fejlesztési ciklusban, ami nagyságrendileg közel 70 milliárd forintot takar. Nincs olyan települése a megyének, ahol ne történt volna valamilyen beruházás. A fejlesztések sora ezzel nem ér véget, a települések vezetői a megyei önkormányzat szakembereivel már most állítják össze a következő uniós költségvetési ciklus ideje alatt tervezett beruházásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában