egészségügy

2020.09.03. 15:08

Bemehetnek az apák a szülésre Kecskeméten

A szülésfelkészítő tanfolyam átmenetileg szünetel a kecskeméti megyei kórházban, az apa (vagy az anya által kijelölt más személy) jelent lehet a szülésen.

Hraskó István

Mint ismert, szombat óta teljeskörű látogatási tilalom van a kecskeméti megyei kórházban. Szüléseknél a szülő nő által kijelölt személy jelen lehet. Ha az apát szeretné maga mellett tudni az anya, az apának a portán be kell mutatnia a várandósgondozási kiskönyv 1. és 7. oldalának fénymásolatát, igazolva ezzel a nevét (1. oldal), továbbá a szülés várható időpontját (7. oldal), és szükség van a személyi igazolványára is.

Ha a szülő nő nem az édesapát kívánja megnevezni, akkor a kiskönyv 1. oldalán a kijelölt személyt is be kell jegyezni, mint legközelebbi hozzátartozót. Ebben az esetben a beengedés feltétele ugyanaz, mint apás szülés esetében (fénymásolat + érvényes személyi igazolvány). A szülésen való részvételkor a szájmaszk és a megfelelő védőruházat használata kötelező – hívta fel a figyelmet a megyei kórház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában