Nemes cél

2020.09.19. 13:27

Bácsalmáson is jótékonykodnak a mélykúti kisfiúnak

Folytatódnak azok a jótékonysági akciók, melyet két évvel ezelőtt indítottak útjára a bácskai kisvárosban. Kupakgyűjtéssel és sütemény-, valamint játékvásárlással támogatják a hátrányos helyzetű és súlyosan beteg gyermekeket és családjait.

Juhász jenő

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Juhász Jenő

A búcsú szombatján megtartott rendezvény bevételét ezúttal egy mélykúti kisfiú támogatására ajánlják fel a szervezők. Mintegy 25-30 féle süteményt vásárolhattak meg azok, akik jótékonykodásukkal segítik ezt a nemes célt. Két tortát is felajánlottak, melyet a korábbi napokban licit formájában lehetett megvásárolni egy internetes felületen. Turcsik Józsefné a tavalyi almás sütemények versenyén győzelmet arató receptje alapján készítette el a tortáját, melyért 10 ezer forintot adott a szerencsés licitáló. György Renáta pedig egy csokoládés mascarpone-tortát készített, licitje 13 ezer forinttal zárult.

A településen év eleje óta a mélykúti kisfiúnak gyűjtik a kupakokat. A lelkesedést bizonyítja, hogy a környezetvédelmi világnapon kihelyezett alma formátumú kupakgyűjtő edényt már hatszor ki kellett üríteni. Egy-egy ürítés alkalmával mintegy 45 kilogramm műanyag kupak kerülhet újrahasznosításra, s ezek értékével támogatják a rászorulókat.

Bácsalmáson év eleje óta a mélykúti kisfiúnak gyűjtik a kupakokat.
Fotó: Juhász Jenő / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában