hivatás

2020.09.08. 16:41

Aláírt az idei év századik szerződéses katonája Kecskeméten

Kedden írta alá szerződését az idei év századik megyei szerződéses katonája az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison.

Hraskó István

Az idei századik szerződéses katona a kiskunfélegyházi Horváth Csaba tizedes. Szerződését Jenei Barna ezredessel, bázisparancsnok-helyettessel együtt írta alá.

Fotó: Hraskó István

Gáldonyi Sándor századostól, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájának megbízott vezetőjétől megtudtuk: a koronavírus-járvány tavaszi hulláma alatt is töretlen volt a honvédség népszerűsége, sőt, a múlt évihez képest tovább emelkedett a jelentkezők száma (tavaly csak októberben köszönthették a századik katonát). A megyéből toborzottak 70-80 százaléka a kecskeméti repülőbázison szeretné szolgálatát teljesíteni. Gáldonyi Sándor hozzátette: nem lehet kijelenteni, hogy csak fiatalok jönnek, sok a harmincas, negyvenes csatlakozó is, és a hölgyek is egyre nagyobb számban.

– Sokan választják a katonai hivatást, életpályát, és nem azért, mert ez egy mentő lehetőség. Bár a Magyar Honvédség rövid időszakra átmenetileg megoldja az állampolgárok problémáját, ha elvesztik munkahelyüket – az önkéntes tartalékos rendszer kínál ilyen esetekre lehetőséget –, de szerződéses állomány nem az a kategória, ahova megfontolatlanul, rövid távra tervezve jelentkeznek, hanem akár nyugdíjig is terveznek – hangsúlyozta a százados. Kiemelte azt is, hogy az iroda a különleges jogrend, a veszélyhelyzet alatt sem feledkezett meg a nyugállományú katonákról, és a gondoskodási körbe tartozókat telefonon vagy levélben megkeresték, ez közel ezer főt jelentett. Az irodavezető szavai szerint ehhez kollégái áldozatos munkájára volt szükség.

Az idei századik szerződéses katona a kiskunfélegyházi Horváth Csaba tizedes, aki korábban nemzetközi kamionsofőrként dolgozott, de kiszámítható, biztos munkahelyet keresett, és ezen a ponton gondolt a honvédségre, amit egy ismerőse is ajánlott, és családja is maximálisan támogatta elhatározását. Szerződését Jenei Barna ezredessel, bázisparancsnok-helyettessel együtt írta alá.

Az idei századik szerződéses katona a kiskunfélegyházi Horváth Csaba tizedes. Szerződését Jenei Barna ezredessel, bázisparancsnok-helyettessel együtt írta alá.
Fotó: Hraskó István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában