kirándulás

2020.08.07. 11:07

Tizenkét diákkal mentek Gyulára

A hírös városi Rózsahölgyek Társasága hagyományosan – immár kilenc éve –, egy kulturális program keretén belül vendégül lát tizenkét hátrányos helyzetű gyermeket Kecskemét és térségéből.

Sebestyén Hajnalka

A gyulai vár minden gyermeknek nagyon tetszett

Forrás: Petőfi Népe

E jótékony tevékenység során a nyári szünetben a Rózsahölgyek a kiválasztott 7-11 éves gyermekeket ünnepi ruhába öltöztetik és kirándulást tesznek velük Magyarország egyik történelmi helyszínére. Idén az úti cél Gyula volt. A ruhák és kiegészítők szintén ajándékok voltak, a kirándulás élménye mellett.

Gyulán a vár bebarangolása után a gyerekek egy múzeumpedagógiai foglalkozás keretében elkészíthették saját kis kódexüket, amit természetesen haza is vihettek. Nagy élményt jelentett mindenkinek a kisvonatozás a Thomas gőzmozdonnyal, melynek során Gyula nevezetességeivel ismerkedhettek meg. A feledhetetlen nap fagyizással zárult a Százéves Cukrászdában. Napközben az ebédet és a többi finom falatot is a Rózsahölgyek állták.

A gyulai vár minden gyermeknek nagyon tetszett
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában