galériával

2020.08.28. 07:00

Szebb és nagyobb ovikba járhatnak a ballószögi gyerekek

Duplán ünnepelt csütörtökön Ballószög. Átadták a megújult Karácsonyi óvodát és a két csoportszobával bővült Csillagszem óvodát.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Mediaworks

A kettős avatási ünnepség a Karácsonyi óvodánál vette kezdetét. Somogyi Lajos polgármester beszédében köszönetet mondott a pályázati támogatásokért, melyeket a megyei önkormányzat által koordinált Területi Operatív Programból, valamint a kormány Magyar Falu Programjából nyertek el. Hozzátette, a településük nagyon szerencsésnek mondhatja magát, csak idén hat beruházásuk valósulhatott meg, és hamarosan két új is indulhat.

A Karácsonyi óvoda egykoron, 1929-ben épült a Klebelsberg-féle iskolaépítési akció idején. Az elmúlt hónapokban jelentős energetikai felújításon esett át. Az önkormányzat a felújítására 30 millió forintot kapott támogatásként, ehhez 15 millió forint önrészt kellett hozzátennie. A Csillagszem óvodánál emeletráépítés történt, az új szinten két egybenyitható csoportszoba kapott helyett, a kiszolgáló helyiség és nevelői szoba mellett. Ennek költsége elérte a 161 millió forintot, ehhez 115 millió forint érkezett támogatásként, a többit önerőből biztosította. Ennek az óvodának az udvara is megújult, mintegy 7,2 millió forintból.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke gratulált mindkét beruházáshoz. Kiemelte, külön öröm számára, hogy egy olyan épület előtt állhatnak, mely már több mint száz éve áll az oktatás, a nevelés, az ifjúság szolgálatára. Hozzátette, a megyei önkormányzat által koordinált TOP-os pályázatok keretében eddig 70 milliárd forint osztottak szét a megye települései között, és hamarosan indul a TOP2.

Gallóné Farkas Éva óvodavezető elmondta: régi vágyuk vált valóra a két óvoda megújulásával, bővülésével. Felelevenítette a két intézmény múltját. A Karácsonyi óvoda épülete 1929-es, először iskolaként működött, 1997 óta óvoda. A központban található Csillagszem óvoda pedig 1979-ben tárta ki kapuit, többször bővült a település gyarapodó lakosságszámot figyelembevéve. Az óvodavezető megköszönte, hogy megvalósulhattak a korszerűsítések, és végül köszönetet mondott a munkatársainak áldozatos munkájukért.

Az ünnepségen vidám verses, táncos műsorral léptek fel a gyerekek. Az ünnepélyes szalagátvágást követően faültetéssel folytatódott a műsor, majd az ünneplők átmentek a Csillagszem óvodába. Miután megtekintették az új emeletráépítést, átvágták a második nemzeti színű szalagot, az udvarban újabb három fát ültettek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában