tanszercsomag

2020.08.27. 12:50

Segítséget nyújtanak a rászoruló kecskeméti családoknak

Több mint 224 nebuló iskolakezdését támogatja a kecskeméti önkormányzat, cégek, civil szervezetek és magánszemélyek a Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akcióval.

Barta Zsolt

Mint arról korábban beszámoltunk, a tanszerek megvásárlása minden évben anyagi terhet jelent a családok számára, idén különösen nehéz lehet azoknak, akik megélhetését valamilyen formában érintette a járvány. Ezért az egyedülálló, vagy a munkájukat elvesztett szülőket és sokgyerekes családokat célozta meg a program, melyet Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere indított el július 15-én.

Dr. Szeberényi Gyula Tamás, a város alpolgármestere tájékoztatta csütörtökön a sajtó képviselőit a nemes kezdeményezés eredményeiről a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Tükörtermében, majd átadták a tanszercsomagokat a rászoruló családoknak. Mint azt az alpolgármester elmondta, több mint négymillió forintért állítottak össze tanszercsomagokat a gyerekeknek. Szeberényi Gyula Tamás hangsúlyozta, hogy a vírusválság miatt sok család került nehéz helyzetbe, így a segítség a legjobbkor jön számukra.

A rászoruló családok a kecskeméti iskolák, a Védőnői Szolgálat és a rászorulókat támogató civil szervezetek jelzései alapján kerültek a program látókörébe. A nemes ügy érdekében hipermarketek, bevásárlóközpontok, magánvállalkozások és magánszemélyek is segítséget nyújtottak, illetve a Városi Közalapítvány veszélyhelyzeti támogatási forrásából is több százezer forinttal támogatták a jótékonysági akciót.

Az adományozás sikere érdekében az elmúlt hetekben hét helyszínen is gyűjtöttek támogatást a Kecskeméti Sportiskola növendékei és a kecskeméti középiskolások, akik a közösségi szolgálatuk keretében önkénteskedtek. Több magánszemély komplett tanszerlistát „fogadott örökbe”, amelynek keretein belül egy-egy gyermek részére az összes szükséges tanszer beszerzését vállalták. Az egyes tanszercsomagok pénzbeni értéke az iskolák tanszerlistáitól függően változott. Az első osztályosok iskolaszerei jelentették a legnagyobb költségvetésű csomagokat, felsőbb osztályokban már kevesebb eszköz szerepelt a listákon. Az összeállított csomagok értéke nagyjából tíz és harmincezer forint között mozgott egy-egy gyermek esetén.

Fotó: Barta Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában