KALOCSA

2020.08.18. 20:35

Sárkányos gerillák eveztek a Vajas-csatornán

Élénk vízi élet zajlott múlt héten a Kalocsát átszelő Vajas-csatornán.

Zsigmond Enikő

Vízibiciklivel is bővült az eszközparkjuk

Fotó: Zsigmond Enikő

A Kalocsai Gerillakertész, Szabadidő, Vízisport és Környezetvédő Egyesület egyhetes nyári táborában a közel harminc gyereknek csónakok, kajakok, vízibiciklik és még egy sárkányhajó is rendelkezésére állt, hogy a forró nyári napokat vízen, sportolással, játékkal, a veszélyeket is rejtő környezetre vonatkozó szabályok szigorú betartásával, de kötetlenül tölthessék el.

Az egyesületnek, egy pályázatnak köszönhetően, a közelmúltban bővült az eszköztára, az eddigi csónakok és kajakok mellé vízibiciklik és egy sárkányhajó is érkezett a városba, a másik ilyen hajó egy budapesti raktárban már csak a szállításra vár. A mostani Sárkányos Gerillatábort is ezen új eszközök köré építették. Általános iskolás elsőstől gimnazistáig vettek részt a táborban, melynek létszáma a hét folyamán folyamatosan bővült, az első napok tapasztalatait elmesélve újabb résztvevők jelentkeztek, a hét végén már közel harminc kis gerilla szelte a vizet.

Mint Bolváriné Gärtner Anikó, az egyesület egyik vezetője elmondta, a cél az volt, hogy megszerettessék a vizet és vízbiztonság alakuljon ki a gyerekekben, hiszen a csatorna vize nagy csábítást jelent a gyerekeknek, és a Duna is közel van. A Vajas-parton lévő Trófea étteremben volt naponta az ebéd, melyet szintén a vízen közelítettek meg. Uzsonnára pedig a gyerekek körében népszerű fogások kerültek a tányérra, úgymint a tárcsán sült kolbász és virsli, valamint lángos, és természetesen a kedvenc, a jégkrém sem maradhatott el.

Az egyesület eszközeit, sárkányhajókat, vízibicikliket előzetes bejelentkezés után bárki ingyen használhatja. Családoknak, osztályoknak, munkahelyi közösségeknek ez egy újabb jó lehetőség a hétvégi időtöltésre. Az egyesület azt tervezi a közelgő augusztus 20-i ünnepre, hogy balatoni mintára vízibicikli-versenyt szervez, melyre az előkészületek megtörténtek, s már csak az engedélyekre várnak.

Vízibiciklivel is bővült az eszközparkjuk
Fotó: Zsigmond Enikő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában