összedőlt

2020.08.12. 15:45

Nem szolgálják már ki a vendégeket az alpári Nagy Parasztban

Összedőlt egy ház középső része Tiszaalpáron. Az épületet vendéglátóegységként üzemeltették.

Szentirmay Tamás

Forrás: Szentirmay Tamás

Az elmúlt rendszerben két vendéglátóegységet üzemeltetett a Búzakalász Termelőszövetkezet. Az egyik Nagy Paraszt, a másik pedig Kis Paraszt néven volt ismert a településen. Előbbi nem csak italméréssel foglalkozott, de híres volt a konyhája is, hosszú időn keresztül működött az étterme. Különböző rendezvényeket is ott tartottak, majd később pedig diszkókat. A rendszerváltás után magánkézbe került, de továbbra is vendéglátóegységként működött. A helyiek elmondása szerint az utóbbi időszakban már nem egész nap volt nyitva, de még kiszolgálták a szomjazó embereket. A baleset az elmúlt héten történt, amikor is az épület középső rész összedőlt. Szerencsére senki sem tartózkodott benne, így emberéletben nem esett kár.

Fotó: Szentirmay Tamás

A tiszaalpáriak az összedőlésre kétfajta magyarázatot adtak. Egyesek szerint az esőzések szerint megsüllyedt az épület, míg mások szerint beázás okozhatta az épület vesztét. Minden esetre nagyon sokan sajnálják, mert a település egyik régi épületét veszítette el.

Fotó: Szentirmay Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában