kecskemét / galériával

2020.08.17. 20:00

A kistérség tizenhét települése mutatkozik be a Hírös Napokon

Javában zajlik a Hírös Napok Kecskemét város főterén, melynek keretében a héten minden este zenei programok várják az érdeklődőket. A pavilonokban pedig borokat, pálinkákat és kézműves termékeket kínálnak.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

A Hírös Napoknak idén is része a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás, melyet immár 23. alkalommal rendezett meg az Aranyhomok Egyesület. A világjárványra tekintettel a környező 17 település nem külön-külön, hanem együtt, egy nagy pavilonban mutatja be értékeit a Békás-tó mellett.

Ehhez kapcsolódóan a Térségi Kiállítás Mustra ünnepélyes megnyitóját hétfőn tartották meg. Basky András, Lajosmizse polgármestere, a szervező Aranyhomok Egyesület elnökhelyettese mutatta be a különböző települések helyben megtermelt, kiváló minőségű élelmiszereit, a tájegységre jellemző alapanyagokból készült egyedi termékeket, kézműves mesterek munkáit, melyek mind-mind megtekinthetők a közös pavilonban. Így többek között láthatók a kerekegyházi tojások, kunszállási pékáruk, jakabszállási szilvák, paprikák és savanyúságok, ballószögi borok és mézeskalácsok, lakiteleki natúrlevek, fürjtojások és teasütemények, bugacpusztaházi lekvárok, orgoványi spárgasavanyúságok és lekvárok, szentkirályi dinnyék és ásványvizek, helvéciai borok és burgonyák, fülöpházi buckákat bemutató kis tárlat, felsőlajosi üdítők, tiszakécskei kékfestők és pékáruk, nyárlőrinci borok, üdítők és szörpök, kunbaracsi lekvárok és mézek, ladánybenei kézműves termékek, tiszaalpári fűszerpaprikák és lekvárok, valamint lajosmizsei szamócalekvárok, teák, vizek és terítők.

Basky András hangsúlyozta: a környező településen élők jól ismerik Kecskemétet, a város értékeit. Ez a térségi kiállítás azonban lehetőséget nyújt számukra, hogy saját értékeiket bemutassák a kecskemétieknek.

A kiállítás megtekintése remek lehetőséget nyújt arra, hogy nemcsak hagyományos módon, hanem modern formában is újabb információkhoz jussanak a kedves érdeklődők a térségről.

Újdonságként elkészült a települések közreműködésével az elmúlt két év kiállításairól egy virtuális barangolás a Kecskemét és térsége mobilapplikáción belül, amely a Hírös Hét Fesztivál menüponton keresztül érhető el. Színes fotókkal, leírásokkal, videókkal bemutatják a települési kiállításokat, fellépő kulturális csoportokat, kézműveseket.

A látogatók így interaktív módon megismerhetik a környező települések értékeit, sokszínű kulturális és turisztikai kincseit, vonzerőit, azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi, biztonságos, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült egyedi termékeikkel magasabb kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában