Katica Napköziotthonos Óvoda

2020.07.10. 11:29

Új óvodai játszókertet adtak át Dunafalván

Csütörtökön átadták az új óvodai játszókertet Dunafalván.

Márton Anna

Zsigó Róbert államtitkár, országgyűlési képviselő és Arató Béla, Dunafalva polgármestere adta át a játszókertet a gyerekeknek

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Márton Anna

Az önkormányzat programjában kiemelt szerepet kapott a fiatalok helyben maradásának biztosítása. Ennek feltétele a helyben való lakáshoz jutás lehetőségeinek megteremtésén túl a kulturált, mai követelményeknek megfelelő napközbeni ellátás biztosítása a 3-6 éves korosztály számára. A fiatal családok helyben való lakáshoz jutását az önkormányzat egymillió forint letelepedést ösztönző, rendkívüli települési támogatás nyújtásával támogatja.

A támogatás bevezetésének és a kormányzat családtámogatási programjának eredményeként a Dunafalvi Katica Napköziotthonos Óvoda létszáma az utóbbi öt évben folyamatosan növekszik, ami indokolta új játékok beépítését és a játszókert felújítását.

Az óvodát az intézményfenntartás racionalizálása céljából az iskola kiürülő felső osztályos tantermeiből és konyha-étkezőjéből, pályázati forrás bevonásával alakította ki az önkormányzat.

Zsigó Róbert államtitkár, országgyűlési képviselő és Arató Béla, Dunafalva polgármestere adta át a játszókertet a gyerekeknek
Fotó: Márton Anna / Petőfi Népe

Az új játszókert kialakítására a Magyar Falu Program keretében 4,7 millió forintot nyert az önkormányzat. A beszerzett eszközök a gyermekek mozgáskoordinációs fejlesztését segítik elő, ugyanakkor megtartották a még használható, az előírásoknak megfelelő játszóeszközöket is. A pályázati támogatás segítségével felépítettek egy egyensúlyozó és kapaszkodópályát, egy házikót rajzolótáblával, egy mérleghintát, egy egyensúlyozó és célbadobó madárkát, egy árnyékoló fa körüli, támla nélküli, kör alakú padot és egy rugókon álló egyensúlyozó házikót.

Az óvodakert csütörtöki átadásán részt vett Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Arató Béla polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában