Rokolya Péter

2020.07.17. 10:51

Nagy trófeát fogott a halasi pontyhorgász a Bledi-tónál

Négyéves korában ismerkedett meg a horgászattal a kiskunhalasi születésű Rokolya Péter, a Haldorádó Carp Team pontyhorgásza. Bakancslistáján szerepelt, hogy a különleges, egyedi pontyokat rejtő szlovéniai Bledi-tónál horgásszon. Két évvel ezelőtt és idén nyáron is járt a népszerű helyszínen, pár hete ki is fogta a Bledi-tó egyik öregjét.

Mester-Horváth Nikolett

Rokolya Péter egy kéttónusú tükörpontyot fogott Szlovéniában

Forrás: Petőfi Népe

A halasi horgásszal nagymamája szerettette meg a pecázást, első horgászbotját is ő készítette neki, egyszerű nádból. – A városi csatornaparton séta közben gyakorta csodáltuk meg a horgászokat, amint kisebb kárászokat fognak. Miután pedig megkaptam mamától az első botomat, én is mentem a csatornapartra és sorra fogtam a kis halakat. Fontos, meghatározó egy kisgyereknek a kezdeti siker. Nekem pedig már akkor eldőlt, ez a szerelem örökké tart – emlékszik vissza a kezdetekre Rokolya Péter.

Hivatalosan öt éve erősíti a kiskunhalasi Haldorádó Carp Team csapatát. Rendszeresen ír cikkeket az egyesület honlapjára és a Pontyvilág magazinba. Emellett a versenyeken való részvételen kívül előadásokat tart kiállításokon, és már harmadik éve aktívan részt vesz a Sóstó Sporthorgász Egyesület és a Haldorádó által közösen rendezett halasi nyári tábor­ban.

Rokolya Péter pontyhorgász-bakancslistáján szerepelt a Szlovéniában található, hegyekkel és erdőkkel körülvett Bledi-tó, ahova 2018-ban jutott el először. – Európa egyik, ha nem a legszebb vize. A halak nagyon különlegesek, egyediek és igazán hatalmas, akár harminc kiló feletti pontyot is lehet fogni a Bledi-tóban, ami minden horgász számára óriási cél, aki itt megfordul, és elismerés, ha meg is adatik neki. Egy ekkora hal tényleg a pontyhorgászat csúcsa ebből a különleges és szeszélyes vízből – indokolja a helyszín bakancslistás szerep­lését.

Idén júniusban újra a közkedvelt szlovéniai tónál horgász­hatott a halasi pecás, és egy nem mindennapi halat fogott.

– Ez egy különleges, úgynevezett two-tone, vagyis kéttónusú tükörponty, egyike a Bledi-tó öregjeinek. Biztosra veszem, hogy az a hal idősebb, mint én. Mindenképp nagy trófea egy ilyen sokat megélt pontyot elcsípni egy fotó erejéig, majd visszaengedni természetes élőhelyére – mondta.

Rokolya Péter egy kéttónusú tükörpontyot fogott Szlovéniában
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában