dr. Filvig Géza

2020.07.28. 18:57

Megfenyegették a kalocsai polgármestert

Elterjedt az interneten dr. Filvig Géza Fidesz-KDNP-s kalocsai polgármester múlt pénteki, kormányzati támogatásokat bejelentő videója, amelynek végén felteszi a kérdést: „ugye milyen jó, hogy nem ellenzéki város vagyunk?” Sok bíráló hozzászólás érkezett a videóhoz.

Gábor János

Filvig Géza nem vezetett be pluszban helyi korlátozásokat

Forrás: Petőfi Népe

A megjegyzés azok után hangzik el és egyben olvasható a bejegyzésben, hogy a városvezető közli, hogy Kalocsa egy hét alatt két jelentősebb összegű segítséget kapott: 138 millió forintot új óvoda építésére és 50,5 millió forint „a minimálbér és a garantált bérminimum 2020. január 1-jétől történő emelésének kompenzálásaként”. Ezt sokan egyértelmű utalásként értékelték, hogy ellenzéki településként a város nem kapott volna ekkora összegű finanszírozást. E cikk születéséig szokatlanul sok, összesen 392, túlnyomó többségében élesen bíráló hozzászólás érkezett a videóhoz.

A hétfői, rendkívüli képviselő-testületi ülésen Szabó Balázs jobbikos városatya kért szót a szavazások után és több kérdést fogalmazott meg a videó és az arra érkezett kemény reakciók kapcsán. Arra várt választ a polgármestertől, hogy szerinte hogyan függ össze „egy szakmai alapon megírt, beadott és elbírált pályázat a politikai hovatartozással”, illetve arra is, hogy „hazánkban ma van-e politikai diszkrimináció”. Szintén megkérdezte, hogy ez a bejegyzés volt-e Filvig „öszödi beszéde”, majd magyarázatot kért tőle az utolsó, komoly indulatokat kiváltó mondatára.

Filvig Géza válaszában leszögezte: úgy véli, „hibásan megfogalmazott mondandóját” kiforgatta „a felheccelt baloldali trollkommandó”. Visszautalt továbbá a Font Sándor országgyűlési képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatójára, amelyen a honatya elmondta: az előző – egyébként az óvodaépítést finanszírozó pályázatot elnyerő – városvezetés „nem volt szinkronban” a kormánnyal.

Az országvezetést „különböző fórumokon, elektronikus felületeken szidalmazták”, majd „amikor bajba kerültek”, tőlük vártak segítséget. A polgármester elmondta: a mostani, ellene irányuló támadásokat is a „bukott helybeni politikusok” akciójának tudja be. Úgy véli, ugyanennek köszönhetően kapott a hétvégén „halálos fenyegetést egy nyilvánvalóan hamis profilról”, ezzel a szöveggel: „remélem a Dunában végzed csontig átvágott torokkal”.

Borítóképünk korábbi felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában